Je eerste huis inrichten. Waar moet je beginnen?

Je eerste huis inrichten. Waar moet je beginnen?

Je eerste huis inrichten, doe je zo! (Foto: Victoria Strelka_ph, Pexels  op DroomHome.nl)

Het is eindelijk zover. Je hebt je eerste huis gekocht, gefeliciteerd! Of je nou samen hebt gekocht en je voor het eerst bij elkaar intrekt, of alleen de stap hebt gezet te investeren in een eigen huis, het kan allemaal een overweldigend proces zijn. Naast al het papierwerk en het geregel moet je het huis natuurlijk ook gaan inrichten. Waar moet je beginnen en wat heb je allemaal nodig? Als de basis goed is, denk hierbij aan de vloer, de muren en wellicht de keuken en de badkamer, dan kan het leuke werk beginnen!

Het vinden van de beste woonwinkels

Het aanbod van zowel online als fysieke woonwinkels is overweldigend. Overal waar je kijkt, zie of hoor je wel weer een nieuwe naam of nieuw adres. De concurrerende stunts vliegen je misschien wel om de oren en door al dat geweld zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe vind je de winkel die het beste is? Waar jij jouw meubel jacht kan gaan starten? In woonwinkel Rotterdam kun je in alle rust jouw hele inrichting uitzoeken en samenstellen. Ze hebben een groot aanbod in meubels voor iedere kamer in huis. Denk hierbij aan banken, fauteuils, tafels én kasten. Daar zal je zeker slagen! En woon je niet in de omgeving van Rotterdam? Dan is deze winkel het ritje wel waard.

Maak lijsten met spullen die je nodig hebt

Als dit je eerste echte huis is, kan het zomaar zijn dat je niet heel veel eigen spullen hebt. Misschien heb je wel wat kleine accessoires en het bedlinnen meegenomen uit je vorige huis, maar de grote meubels zoals de bank en de eettafel moet je nog uitzoeken. En naast de grote meubels heb je natuurlijk nog veel meer spullen nodig. Denk hierbij aan al het keukengerei en servies. Of aan handdoeken en andere badkamer accessoires. Deel je huis op in ruimtes en maak lijsten met wat je allemaal nodig hebt. Op het lijstje van de keuken komen dan benodigdheden te staan als pannen, glazen, een broodrooster en ovenwanten. Neem hierbij ook de interieuraccessoires mee per ruimte. Heb je bijvoorbeeld een passpiegel nodig voor de slaapkamer, schrijf deze dan ook op zodat je efficiënt te werk kan gaan als je in de winkel staat.

Doe rustig aan en alles in etappes

Alles uitzoeken en inrichten kan veel tijd in beslag nemen en is een pittige klus. Het lijkt soms wel of je er 24/7 mee bezig moet zijn en tijd te kort komt. Stel jezelf gerust en wees niet te hard voor jezelf met een strakke deadline en planning. Natuurlijk wil je dat je huis zo snel mogelijk woon klaar is, maar neem ook de tijd om te genieten van het proces. Dit is immers je eerste huis! Je kan niet alles tegelijk doen en dat hoeft gelukkig ook helemaal niet.

Maak van je huis een thuis

Ook al staat nog niet alles op de gewenste plek of heb je nog een lange weg te gaan met betrekking tot de inrichting, het is belangrijk dat je je in het nieuwe huis snel thuis voelt. Zorg daarom dat je favoriete geurkaarsen zijn ingeslagen en dat je jouw fijnste dekbedovertrek alvast uitpakt. Geef prioriteit aan dingen die jou het gevoel van thuis geven. En probeer er vooral gewoon een feestje van te maken. Haal lekkere dingen in huis zodat de koelkast goed gevuld is. Op de grond picknicken omdat de bank nog niet binnen is, heeft ook absoluut zijn charme.

Google+