Je eerste kantoor inrichten: dit mag niet ontbreken

Je eerste kantoor inrichten: dit mag niet ontbreken

Je eerste kantoor inrichten, wat heb je nodig? (Foto Andrea Piacquadio, Pexels op DroomHome.nl)

Of je nou een klein kantoor aan huis gaat inrichten of een grote kantoorruimte voor meerdere werknemers – voor alles is een eerste keer. Wanneer je nog nooit eerder een kantoor hebt ingericht, moet je nog veel meubelstukken en spullen aanschaffen. Ben je bang dat je iets belangrijks vergeet? Neem dan het onderstaande lijstje eens aandachtig door. Wij hebben alles wat niet mag ontbreken in je eerste kantoor op een rij gezet.

Stevig bureau

Het is logisch dat een werkplek niet compleet is zonder een bureau. Toch kiezen veel mensen bij het inrichten van hun eerste kantoor nog voor een willekeurige tafel van lage kwaliteit. Het nadeel hiervan is dat ze vaak niet de juiste hoogte hebben en niet stevig op de poten staan. De tafel gaat wiebelen en zorgt voor irritaties op de werkvloer. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Schaf daarom direct kwalitatieve kantoormeubelen aan. Deze hebben niet alleen een functioneel en stevig ontwerp, maar gaan ook erg lang mee. Een stevig bureau is dus een slimme investering voor de lange termijn.

Extra opbergruimte

Ga meteen na of de voorkeur uitgaat naar een bureau met of zonder ingebouwde opbergruimte. Sommige bureaus zijn voorzien van een opberglade onder het werkblad of een ladeblok aan de zijkant. In de meeste gevallen zal er nog extra opbergruimte nodig zijn in de vorm van een kast. Breng in kaart wat voor een spullen je moet opbergen om zo de beste kast uit te kiezen. Heb je bijvoorbeeld veel lades nodig of zijn kasten met deurtjes juist handiger?

Ergonomische bureaustoel

Aan een goed bureau hoort ook een ergonomische design bureaustoel. Deze bureaustoel kan lichamelijke klachten zoals nek- en rugpijn voorkomen of verminderen. Je kunt gemakkelijker een goede houding aannemen terwijl je achter de computer of met documenten werkt. Een designstoel heeft bovendien een hele stijlvolle uitstraling. Dat is ook niet geheel onbelangrijk.

Voldoende stopcontacten

Zorg ervoor dat er voldoende (zichtbare) stopcontacten aanwezig zijn. Deze heb je vaker nodig dan je van tevoren denkt.

Juiste raamdecoratie

Het is lastig werken als er fel zonlicht op je beeldscherm schijnt. Vergeet daarom niet om aandacht te besteden aan de raamdecoratie. Kies voor raambekleding waarmee je de lichtinval zelf kunt regelen. Jaloezieën of rolgordijnen zijn bijvoorbeeld veel praktischer dan normale gordijnen.

Prullenbakken

Het staat waarschijnlijk nog niet op je lijstje, maar het is toch echt onmisbaar: een prullenbak. Als je het helemaal goed wil aanpakken, koop je meerdere prullenbakken zodat je het afval kunt scheiden. Een kleintje onder het bureau is ook altijd erg handig.

Google+