Jouw droomhuis kan er prachtig uit komen te zien met deze tips

Jouw droomhuis kan er prachtig uit komen te zien met deze tips

Droomhuis inrichten tips voor kleuren kiezen, bed & zetels kopen en spelen met verlichting (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Eigenaar worden van een huis is natuurlijk fantastisch! Maar hoe je de woning vervolgens inricht naar jouw wensen, kan soms een lastige opgave zijn. Er moeten zoveel keuzes gemaakt worden. Van kleuren kiezen tot een bed of zetels kopen, er komt van alles om je af. Het is natuurlijk fijn om alles in jouw stijl door te voeren, maar hoe pak je dat aan? We geven je een aantal tips hoe je het best je huis kan inrichten, dus lees snel verder!

1 - Inspiratie opdoen

Dit is een essentiële eerste stap om er achter te komen wat jij mooi vindt en wat je wensen zijn. Wellicht heb je in de loop der tijd al wat plaatjes op Pinterest verzameld, maar anders wordt dit de hoogste tijd. Ook het bezoeken van woonwinkels of het doorbladeren van woonmagazines kan hier erg bij helpen. Je kan zelf een moodboard maken door knip- en plakwerk, maar ook Pinterest kan je hierbij helpen.

2 - Tijd om een plan te maken

Het is belangrijk om bij het maken van een plan bij de basis te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het budget, een plattegrond, afmetingen et cetera. Moet er nog geklust worden voordat je met de inrichting kan beginnen? Het is goed om een paar rondjes door het huis te lopen, wellicht ontstaan er weer nieuwe ideeën.

Droomhuis inrichten tips voor de slaapkamer en bed (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

3 - Spelen met licht en ruimte

De kleuren die je in het interieur gebruikt, hebben ook veel effect op de hoeveelheid licht in de woning. Wanneer je kies voor lichte kleuren zal dit automatisch zorgen voor meer natuurlijk licht, en wanneer je voor donker kiest, zal dit dan ook voor minder licht zorgen. Ook de vloer heeft hier effect op, maar met lampen kan je ook nog spelen. De variatie van bijvoorbeeld hanglampen of vloerlampen kan er weer voor zorgen dat de ruimte optisch groter wordt. Wanneer je lampen kiest, kan je ook voor dimbare lampen kiezen om wat extra sfeer toe te voegen aan het interieur.

4 - Het kiezen van de juiste meubels

Een tip staat hierbij voorop: kies voor meubels die bij jou passen. Zorg er ten eerste voor dat je alle basismeubels zoals een bed, bank, tafel en stoelen hebt. Er valt ontzettend veel te combineren en het aanbod is erg groot, dus neem de tijd om je hierin te verdiepen zodat je later geen spijt krijgt van je keuzes.

Veel succes met het inrichten van jouw droomhuis!

Google+