4 Tips om de babykamer gezellig in te richten

4 Tips om de babykamer gezellig in te richten

Babykamer ideeën tips: Muursticker silhouet van een boom met schommelend kindje (Foto  op DroomHome.nl)

Er is een kleintje op komst: geweldig nieuws! Nu de kleine nog lekker veilig in mama’s buik zit is het een mooi moment om de babykamer vast in te gaan richten. Een likje verf over de muren, alles even lekker goed schoonmaken en het zo aangenaam, sfeervol en gezellig mogelijk inrichten. Maar hoe kun je de babykamer nu zo gezellig mogelijk maken? We geven je een aantal handige tips. 

1. De basics
Begin natuurlijk bij de basics. Zet het wiegje (of bedje) op de juiste plaats: een locatie waar je deze goed kan bereiken. Geef ook de luiertafel vast een eigen plekje met voldoende ruimte om alle benodigdheden direct bij de hand te kunnen hebben. Een fijne schommelstoel waar je zelf even kunt ontspannen met de baby in je armen, en natuurlijk een kast voor kleding en andere accessoires. Zodra de basics klaar staan, kun je aan het decoreren gaan!

Woonkamer ideeën tips: Muursticker met geometrische ananas (Foto  op DroomHome.nl)

2. De muren
Je hebt de muren vast al van een likje verf voorzien; en nu is het tijd om het allemaal wat gezelliger te maken. Er zijn ontzettend veel schattige muurstickers babykamer te vinden. Maar niet iedere toekomstige moeder houdt van zo’n kinderlijke babykamer: ook de babykamer mag gewoon lekker stoer zijn en bij de rest van je interieur passen. Heb je bijvoorbeeld super toffe, moderne muurstickers in je woonkamer? Dan mogen deze ook gerust in de babykamer terugkomen. Het maakt de baby uiteindelijk helemaal niet zoveel uit! Het grote voordeel van dit soort muurstickers is dat ze geen schade aan de muren brengen. Dit betekent dat je ze makkelijk kunt plaatsen, verplaatsen, verwijderen of vervangen. Toch net wat minder werk dan iedere keer weer een nieuwe muurschildering!

Kinderkamer ideeën tips: Muurtekst sticker Twinkle Twinkle met bolletjes lichtsnoer (Foto  op DroomHome.nl)

3. De verlichting
Laten we ook zeker de verlichting niet vergeten. De muren zien er top uit, de babykamer basics staan klaar, en nu is het aan de verlichting om wat gezelligheid in de ruimte te brengen. Naast een heldere plafondlamp (met natuurlijk een leuke lampenkap) zijn natuurlijk ook sfeerlampen nodig om wat gezelligheid te creëren. Denk aan een schemerlampje op de luiertafel, of een mooie gedimde staande lamp in de hoek van de ruimte. Vergeet ook de bedlampjes niet!

 Woonkamer ideeën tips: Muursticker met steden monumenten: Eiffeltoren, Big Ben, Tower Bridge, Colosseum, Pyramides, toren van Pisa en Taj Mahal  (Foto  op DroomHome.nl)

4. Warmte creëren
Om de ruimte vervolgens nog aangenamer te maken is het fijn om wat warmte te creëren; en niet door de verwarming aan te zetten. Je kunt een ruimte ontzettend uitnodigend maken door er wat warm-uitziende kleden, dekens en kussens in te plaatsen. Een lekker warme fleece deken op de schommelstoel bijvoorbeeld, of een faux fur huid op de vloer. Zet een lekkere tweezits neer met wat warme kussens zodat je heerlijk kunt ontspannen terwijl je jouw baby voedt. Hoe meer warme materialen je gebruikt, hoe uitnodigender de ruimte wordt.

Google+