Babykamer Tips: De Ideale Kamer voor de Kleine

Babykamer Tips: De Ideale Kamer voor de Kleine

Ideale tips voor de babykamer – Koeka wiegdeken, ledikantdeken, opbergzak, spuugdoekjes, boxkleed (Foto Koeka  op DroomHome.nl)

Baby op komst! Of je nu ruimte genoeg hebt of je moet creatief zijn in je kleine woning, probeer de volgende handige babykamer ideeën uit voor decoratie, inrichting en opbergen. Best spannend, want waar moet je zo al aandacht aan besteden bij het ontwerpen van de ideale babykamer. Je krijgt er helemaal zin in, enjoy!

Kies een stijl – thema
Naast de traditionele licht roze en blauwe babykamer, zie je steeds vaker dat de algemene woonstijl ook doorgetrokken wordt tot in de babykamer. Met de populaire landelijke woontrend spat de schattigheid direct van de babykamer af. Bij de babykamermeubels met een Scandinavisch design is de stijl wat strakker, maar de ronde vormen en de kleuren in pastel zorgen samen voor een zachte uitstraling. Op de foto zie je een mooi voorbeeld van een babykamer in een moderne retro stijl. Met behang, fotobehang of een muurposter kun je de babykamer, in een paar uur plakken, een geheel eigen thema geven: van natuur, sprookjes tot bohemien.

Ideale tips voor de babykamer – Koeka wiegdeken en ledikantdeken Oslo wafel (Foto Koeka  op DroomHome.nl)

Het babymerk Koeka begrijpt de aanstaande moeder helemaal: je wilt het beste voor je kindje in combinatie met een mooi design. De prachtige babyaccessoires als de Koeka wiegdeken, spuugdoekje, boxkleed, boxbumper en boxzak zijn heerlijk zacht door de (hoge kwaliteit) gebruikte materialen: badstof, wafel, teddy en flanel. Naast alle zachtheid en gebruiksvriendelijkheid komen de Koeka accessoires in mooie tinten die bijzonder decoratief staan in vele babykamerstijlen.

Ideale tips voor de babykamer – Wieg en ledikant accessoires (Foto Pixabay.com, Jelly  op DroomHome.nl)

Babykamer textiel
Kijk bij de inrichting van de babykamer eerst naar de stoffen die je wil verwerken in de kamer van de kleine. Het is vaak een hele zoektocht naar de perfecte babykamer raamdecoratie als gordijnen en jaloezieën. Heb je jouw favoriete gordijnen met eventueel een bijpassend vloerkleed gevonden, ga pas daarna op zoek naar matchende verf of behang.

Babykamer kleuren
Nu je een gedeelte van de aankleding al uitgekozen hebt, is de keuze voor de muurkleuren een stuk makkelijker. Om giftige stoffen, die zelfs nog lang na het verven van de babykamer vrijkomen, te voorkomen is het verstandig om verf met bijvoorbeeld natuurlijke pigmenten of op basis van kalk of gips te gebruiken. Deze veilige natuurlijke verf heeft vaak ook verf / lak voor meubels en accessoires.

Ideale tips voor de babykamer – Opbergmogelijkheden: wandplanken, babyspullen trolley (Foto Pixabay.com, KathrinPie  op DroomHome.nl)

Handige opberger: de babyspullen trolley
Voorkom de nodige stress en heen en weer lopen door de babyverzorgingsproducten samen in een trolley te plaatsen. Zo’n rek met mandjes op wielen is meestal voor niet te veel geld, op de keuken of badkamerafdeling te vinden van een woonwinkel of huishoudelijke artikelen zaak. Doop de trolley om tot babyaccessoires trolley en je rolt hem overal met je mee!

Google+