Back To School Met IKEA: 6 Werkplekken Voor Kinderen

Back To School Met IKEA

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken voor Kinderen – Orfjall Juniorstoel, Pallra Miniladekast en Jansjo Klemlamp – MEER Ikea Inspiratie… (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Denk je aan studeren of huiswerk maken, dan denk je waarschijnlijk snel aan een bureau en een stoel. Toch is deze gedachte best achterhaald. Ieder kind leert tenslotte op zijn eigen manier. Dat vraagt om een werkplek die daarop aansluit. IKEA is in de materie gedoken en heeft Helle Fisker, lerares en leerstijl expert, gevraagd om inzichten en tips. Het resultaat: zes uiteenlopende werkplekken die kinderen helpen om zich beter te concentreren.

Voor je begint met het inrichten van een werkplek, is het volgens Helle belangrijk om eerst goed naar een kind te kijken. Wat heeft hij of zij nodig om zich te concentreren op een lastige taak? Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld ruimte nodig om te bewegen. Terwijl andere kinderen zich weer beter kunnen concentreren als er drukte om hen heen is. Eén ding geldt voor alle kinderen: ze hebben regelmatig pauze nodig om niet rusteloos te worden.

Het studiehoekje
Een eigen werkplek, maar toch midden in huis. Het kan! Creëer een studiehoekje in de keuken of de woonkamer door een klein bureaublad aan de muur te bevestigen en zorg voor een goede stoel. De ÖRFJÄLL juniorstoel is niet alleen heel comfortabel, maar neemt ook nog eens weinig ruimte in. Pennen, USB-sticks en papieren krijgen een stijlvol plekje in de PALLRA miniladekast en de flexibele JANSJÖ klemlamp maakt het studiehoekje compleet.

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken voor Kinderen – Stuva Bank, Hemmahos Kussen, Byllan Laptopondersteuning en Risatorp Trolley. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

In het middelpunt
Er zijn kinderen die zich niet kunnen focussen in hun eigen kamer achter een bureau. Gelukkig is het heel eenvoudig om extra functionaliteiten toe te voegen aan elke ruimte in huis. Van de STUVA bank met bergruimte maak je bijvoorbeeld een comfortabele zitplaats met het HEMMAHOS kussen. De BYLLAN laptopondersteuning werkt ook perfect als schrijfoppervlak en dankzij de RISATORP trolley rollen pennen, boeken en andere studiespullen altijd met je kind mee.

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken voor Kinderen – Nilserik Tekenkruk, Skarsta Bureau en Skadis Ophangbord. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Flexibele ruimte
Het menselijk lichaam is niet gemaakt om stil te zitten. Dus idealiter veranderen kinderen tijdens het studeren af en toe van positie. Sommige kinderen moeten zelfs kunnen bewegen tijdens het leren. Met de NILSERIK tekenkruk kom je een heel eind. De kruk zorgt voor een actieve zitpositie en verbetert ook nog eens de houding. Heel ergonomisch verantwoord dus. Zeker in combinatie met het in hoogte verstelbare SKARSTA bureau. Maak het af met het SKÅDIS ophangbord voor leuke teksten en foto’s.

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken voor Kinderen – Vimund Juniorstoel, Pahl Bureau en Gunggung Schommel.. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

De afgeschermde werkplek
Zit jouw kind het liefst rechtop achter een bureau om zich goed te kunnen concentreren? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel, zoals de VIMUND juniorstoel met flexibele rugleuning en verstelbare zitdiepte en zithoogte. Combineer met een goed bureau. Liefst één die meegroeit met je kind, zoals het PÅHL bureau. Maak de werkplek compleet met de GUNGGUNG schommel. Even pauze nemen voor wat beweging, helpt kinderen namelijk om zich beter te concentreren.

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken voor Kinderen – Kussens en Trofast Opbergoplossing. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

De knusse studieschuilplaats
Sommige kinderen kruipen het liefst weg in de bank om te leren. Wil je de ultieme, knusse studieschuilplaats creëren? Zorg dan voor lekkere kussens en zacht licht. Genoeg om te lezen, maar zeker geen tl-verlichting. Dankzij de TROFAST opbergoplossing krijgen alle studiespullen na het leren weer een plekje.

Back To School met Ikea: 6 Werkplekken – Dihult Poef, Marius Krukken en Svartra Led-Lichtsnoer. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Hoe meer, hoe beter
Samen studeren met vrienden? Creëer dan een ruimte die voldoet aan meerdere behoeftes. Combineer een goed verlicht bureau met een plek om te chillen. De DIHULT poef nodigt bijvoorbeeld uit om achterover te leunen. De stapelbare MARIUS krukken dienen als extra zitplaats en bijzettafel. Maak het tot slot gezellig met het sfeervolle SVARTRÅ led-lichtsnoer. Bron: Ikea.nl

Google+