Een Veilige Babykamer, Zo Pak je het Aan

Een Veilige Babykamer, Zo Pak je het Aan

Veilige kinderkamer en babykamer met raamdecoratie en meubel tips (Foto kinderkamer  op DroomHome.nl)

Yes! We gaan de babykamer inrichten. Lekker inspiratie opdoen op allerlei hippe woonblogs en de shopping spree begint. Toch? Naast de inrichting is de veiligheid van de babykamer erg belangrijk. Het kamertje moet uiteraard honderd procent veilig zijn. Maar hoe richt je een veilige babykamer in? Lees onze tips in dit artikel.

Veilige kinderkamer en babykamer met raamdecoratie tips – Houten jaloezieën op maat (Foto kinderkamer  op DroomHome.nl)

Zorg voor veilige raamdecoratie
Het is uiterst belangrijk veilige raamdecoratie in de babykamer op te hangen. Jouw kindje kan namelijk verstrikt raken in de bedieningskoorden en kettingen van bijvoorbeeld een houten jaloezie of een rolgordijnen.

Veilige kinderkamer en babykamer met veilige raamdecoratie tips (Foto kinderkamer  op DroomHome.nl)

De Child Safety wetgeving is in het leven geroepen om te voorkomen dat dit gebeurt. Volgens deze wetgeving moet de afstand van de vloer tot de onderkant van het koord of de ketting van jouw raamdecoratie minimaal 150 centimeter bedragen. Ook is het verplicht een veiligheidshaak te gebruiken. Met deze haak maak je de ketting van jouw raamdecoratie aan de muur vast, zodat je kindje deze niet vast kan pakken.

Koop ‘kinderproof’ meubels
Koop je de meubels voor jouw kinderkamer in een meubelspeciaalzaak, dan kun je er vanuit gaan dat deze meubelen ‘kinderproof’ zijn. Heb je tweedehands meubels voor de kamer van je zoon of dochter gekocht? Controleer dan altijd of deze meubelen stevig, degelijk en veilig zijn. Let hierbij voornamelijk op losse schroeven, spijkers en afgebladderde verf. Twijfel je of een meubelstuk wel of niet veilig is? Zet het dan liever niet in de babykamer. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en een ander meubel kopen, dat wel honderd procent veilig is.

Ventileer de ruimte
Wat veel mensen niet weten, is dat er in een nieuw ingerichte kinderkamer veel schadelijke stoffen in de lucht kunnen hangen. Uit de nieuwe wieg, de nieuwe kledingkast en de andere nieuwe meubelen in de kamer komen namelijk veel schadelijke dampen. En heb je tweedehands meubels gekocht voor de kinderkamer? Dan kunnen hier ook schadelijke dampen vanaf komen, bijvoorbeeld door schimmels.

Door de vele schadelijke stoffen in de lucht, is het erg belangrijk om de babykamer goed te ventileren. Met een goede ventilatie voorkom je dat de concentratie van schadelijke stoffen in de lucht te hoog wordt, met alle gevolgen van dien.

Zorg voor een constante temperatuur
Baby’s zijn nog niet in staat hun lichaamstemperatuur zelf goed te regelen. Daarom zijn ze erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. Om je kindje te beschermen, zorg je ervoor dat de temperatuur in de babykamer altijd hetzelfde is. Een temperatuur tussen de 16 en 20 graden is ideaal.

Zet het kinderbedje op de juiste plaats
Je zet het bedje van je kindje nooit pal naast de verwarming of naast verwarmingsbuizen. Ook zet je het bedje van je kindje niet in direct zonlicht. Als je kindje naast de verwarming, naast verwarmingsbuizen of in direct zonlicht slaapt, kan hij of zij het namelijk te warm krijgen. Dit is gevaarlijk.

Google+