Hoe Creëer je Meer Ruimte in een Peuterkamer?

Hoe Creëer je Meer Ruimte in een Peuterkamer?

Creëer meer ruimte in de peuterkamer tips – Petite Amélie halfhoogslaper Arbre grijs (Foto Petite Amélie  op DroomHome.nl)

© Petite Amélie
De meeste peuters hebben geen grote slaapkamer. In principe is dit ook niet nodig, want een peuter is natuurlijk nog maar klein. Echter, de gemiddelde peuter heeft wel ontzettend veel spullen. Denk hierbij aan kleding, maar ook aan speelgoed en dergelijke. Hoe kun je al die spullen opbergen, zonder dat het slaapkamertje helemaal vol komt te staan? Dat lees je in dit artikel.

Een ruime kledingkast

Om al de kleding van je peuter netjes op te bergen, heb je absoluut een kledingkast nodig. De kledingkast van een peuter hoeft niet zo groot te zijn, maar toch kan het goed zijn om een wat grotere kast te kopen. Met een wat grotere kast kun je namelijk wat langer doen, deze kun je namelijk ook nog gebruiken als je peuter al wat ouder is en meer kleding heeft.

Het is een must om de kledingkast van je peuter slim in te delen. Hier kun je een reling met kledinghangers voor gebruiken, maar ook lades en/of bakken. Hoe slimmer je de kast indeelt, des te meer kleding je kwijt kunt.

Opbergruimte voor speelgoed

Slingert er altijd speelgoed rond in de slaapkamer van je peuter? Dan is het tijd om opbergruimte te creëren voor al die autootjes, Barbies, poppen, Lego en ga zo maar door. Je kunt een paar bakken kopen om het speelgoed in te doen, maar een speelgoedkist is ook hartstikke leuk. Koop liever een wat grotere bak of kist, zodat je kind hier écht al het speelgoed in kwijt kan.

Extra tip: leer je kind al vroeg om zijn of haar speelgoed op te bergen in de opbergbakken die op de peuterkamer staan. Hier heb je later gegarandeerd profijt van!

Een praktische hoogslaper

Heeft jouw peuter een hele kleine slaapkamer? Dan kan het lastig zijn om een bed en een kledingkast neer te zetten, zonder dat de ruimte direct vol staat. De oplossing? Koop geen standaard laag bed, maar kies voor een hoogslaper.

Een hoogslaper, bekijk bijvoorbeeld deze hoogslapers van Petite Amélie, neemt minder ruimte in beslag. Dit komt omdat je onder de hoogslaper nog meubels neer kunt zetten. Denk hierbij aan een lage kast, maar ook aan een bureau, een fauteuil en ga zo maar door. Je kunt er zelfs een gezellige zithoek of speelruimte creëren. Als je weinig ruimte hebt in de peuterkamer, is een hoogslaper absoluut ideaal.

Naast een hoogslaper kan je ook nadenken over een halfhoogslaper. Een halfhoogslaper is in vergelijking met een hoogslaper iets lager qua hoogte. In nog meer inspiratie voor de perfect indeling van je peuterkamer? Kijk hier bij Pinterest.

Een gezellig stapelbed

Delen jouw kinderen een slaapkamer? Dan ben je veel ruimte kwijt als je twee losse bedden neerzet. In een kleine slaapkamer met twee losse bedden heb je geen ruimte meer voor een kledingkast, een bureau of zelfs voor opbergbakken voor het speelgoed.

Om ruimte te besparen, kun je beter een stapelbed kopen. Een stapelbed is niet alleen praktisch, maar bovendien leuk voor de kids. Vrijwel ieder kind vindt het geweldig om in een stapelbed te slapen.

Google+