Kinderkamer Trends | Feest in het Bos!

Kinderkamer Trends - Feest in het Bos

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Tout Petit Eijffinger Behang & Covers & Co Dekbedovertrek Tibby – MEER Kinderkamer….. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Behang Tout-Petit 354051, www.eijffinger.com; foto rechts Dekbedovertrek Tibby van Covers&Co, www.essenzahome.nl - Perscentrum Wonen

Stoer en avontuurlijk voor de boys, sprookjesachtig en hip voor de girls: de nieuwste kinderkamers zijn inspirerend, kleurrijk en perfect afgestemd op de fantasiewereld van een kind.

Mocht de baby op komst zijn, dan is het een feestje om aan de slag te gaan. Ouders besteden veel aandacht aan de kinderkamer en zijn zich bewust van het feit dat het interieur van grote invloed is op de belevingswereld en het welzijn van een kind. Gelukkig is de perfecte balans tussen een speelse sfeer, veiligheid, duurzaam design en een gezond binnenklimaat in de kinderkamer in een handomdraai voor elkaar.

In hun kamertje brengen ze tenslotte veel tijd door en maken ze voor het eerst kennis met kleuren, vormen, dessins, materialen, geluiden en geuren. Kinderen herinneren zich later nog heel goed hun eerste echte ‘speel- en slaapplekje’. Geniet van de nieuwste collecties en trends voor de kinderkamer.

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Tout Petit Eijffinger Behang Prairie & Paarden & Covers & Co Dekbedovertrek Frankie. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Behang Tout-Petit 354165, www.eijffinger.com; foto rechts dekbedovertrek Frankie van Covers&Co, www.essenzahome.nl - Perscentrum Wonen

Dierenrijk

Verstoppertje spelen in het bos, de leeuw temmen in de jungle of wilde paarden bewonderen op de prairie. Het dierenrijk is een favoriet thema voor in de kinderkamer en met deze dessins hipper dan ooit. Hertjes en paarden dartelen uitgelaten in het rond op het behang uit de nieuwe Tout-Petit collectie van Eijffinger en geven de kinderkamer een avontuurlijk karakter. Leeuwen eng? Krokodillen griezelig? De getekende leeuw Tibby en krokodil Frankie zien er zo vriendelijk uit dat kinderen er meteen dol op zijn. Om te knuffelen, zo lief! In trendy mintgroen of abrikoos fleurt dit bedtextiel van Covers&Co de kinderkamer direct op. De achterkant van deze overtrek heeft een zwart-wit stippenpatroon zodat deze aan beide kanten gebruikt kan worden.

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Chanelle Vloerkleed van Parade & Novilon Vinylvloer Nova van Novilon – MEER Vloeren... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Vloerkleed op maat van Chanelle, www.paradefloorfashion.nl; foto rechts Vloer Novilon Nova, www.novilon.nl - Perscentrum Wonen

Natuurlijk!

Natuurlijke materialen en kleuren zijn favoriet in huis en ook in de kinderkamer geeft de natuur als inspiratiebron een sfeer van rust, puurheid, comfort en warmte. De nieuwe Novilon Nova collectie haakt in op deze trend met levensechte prints van ruw en verweerd hout. Zelfs het reliëf is als dat van echt hout, waardoor de vinyl vloer nauwelijks te onderscheiden is van hout maar wel alle voordelen van vinyl geeft, zoals makkelijk schoon te maken en het geluiddempende effect.

Combineer de vlakke vloer met een zacht kleed dat je, in elke gewenste vorm, op maat kunt laten maken. Maak bijvoorbeeld optisch een speelplekje met een rond kleed gemaakt van zacht en luxe tapijt uit de nieuwe Chanelle collectie van Parade. De mix van fijne en dikke garens nodigt uit om er languit op te liggen en te spelen. Zo zijn ze uren zoet!

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Tout Petit Eijffinger Behang Wolken & Cinderella Dekbedovertrek Dreamland – MEER Behang….. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Dekbedovertrek Dreamland van Cinderella, www.arligroup.nl; foto rechts Behang Tout-Petit 354071, www.eijffinger.com - Perscentrum Wonen.

Roze wolk

De bekende roze wolk. Als we er zelf niet op zitten, kunnen we ons helemaal uitleven bij de inrichting van de kamer voor onze dochter. Roze is nog steeds een populaire kleur en wordt gecombineerd met hemelsblauw en hippe accenten in geel. Heerlijke zoete dessins van prinsessen, danseressen of dromerige wolkjes zijn favoriet in de kamer van onze kleine meid. Met behang en bedtextiel creëer je snel en eenvoudig een andere sfeer. De nieuwe behangcollectie Tout-Petit van Eijffinger geeft je fantasie vrij spel. Verwonderende en lieflijke dessins in frisse candy kleuren, daar worden kleine én grote mensen vrolijk van. Meisjes dromen weg bij de nieuwste collectie dekbedovertrekken van Cinderella. Het dessin Dreamland versiert de kamer met mooie prinsessen, kleurrijke lampionnen, vliegers en bloemetjes.

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Flexa Ledikanten, Kinderstoelen & Commodes. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: Meegroeicollectie Flexa, www.flexaworld.com - Perscentrum Wonen

Duurzaam design

Iedereen lijkt wat voorzichtiger om te gaan met zijn bestedingen, maar voor het interieur van de kinderkamer betekent dat niet dat je moet inleveren op kwaliteit. In tegendeel! Kies voor producten die met het kind meegroeien. De Flexa kindercollectie kan worden getransformeerd en volgt zo het kind van de babyfase tot de schoolleeftijd. Bekroond met diverse designprijzen, waaronder de Red Dot Award en de Duitse Design Award 2015, is de kinderstoel een stabiele en comfortabele zitplek tijdens het eten. In een handomdraai kun je er korte poten aan monteren en zo heb je een eettafel- of bureaustoel waar je weer een paar jaar mee vooruit kunt.

Het babyledikant kan in 5 stappen worden omgebouwd, van wiegje tot coole bedbank. De bodem kan omhoog of omlaag en 3 spijlen kunnen worden verwijderd zodat zoon of dochter overdag zelf in en uit bed kan klimmen. ’s Avonds zet je ze er weer in voor een veilige nachtrust. De commode kan veranderen in een tijdloze ladekast die overal in huis gebruikt kan worden. Een ander voorbeeld van tijdloos en duurzaam design is ledikant Koes van Pilat&Pilat. Gemaakt van massief eiken, iepen, esdoorn of walnoot gaat dit bedje een leven lang mee en kan het generatie op generatie worden doorgegeven of worden omgetoverd tot zitbankje.

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Pilat & Pilat Ledikant Koes & Knuffel Kussen Thorine van Ikea. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Ledikant Koes, www.pilat.nl; foto rechts Knuffelkussen Thorine, Ikea - Perscentrum Wonen

Veilig en gezond

De veiligheid van onze kinderen gaat boven alles. Is er een kleine op komst, maak dan een kritische ronde door het huis. Denk aan het afdekken van stopcontacten, installeer een traphekje, verplaats kostbaarheden en breekbare dingen op grijphoogte en maak veiligheidssluitingen op de keukenkastjes. Maar kijk ook eens naar de bedieningskoorden van de raamdecoratie op de vensterbank waar een kind zomaar in verstrikt kan raken. Zonweringsproducten voor in huis zijn tegenwoordig voorzien van een veilig bedieningssysteem, waardoor deze koorden overbodig zijn geworden. Naast veiligheid is het binnenklimaat ook belangrijk. Denk aan voldoende frisse lucht (elke dag even het raam open!) en aan zo min mogelijk stof om problemen in de luchtwegen te voorkomen. Er zit namelijk veel fijnstof in de lucht. Deze ademen we in, zonder dat we het door hebben. Met kamerbreed tapijt heb je een zachte basis om te spelen. Met de Airmaster® for Home collectie van Desso verbeter je ook de kwaliteit van de lucht. De speciale vezels houden ronddwarrelend stof tot wel 8x langer vast dan andere vloerbedekking zodat de kinderen veilig binnen kunnen spelen.

Kinderkamer Trends: Feest in het Bos! – Desso Airmaster Home Tapijt & Luxaflex Plisse Blinds. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fotobijschrift: foto links Airmaster for Home tapijt, www.desso-airmaster.com; foto rechts Plisse Blinds, www.luxaflex.nl - Perscentrum Wonen

Bron: Perscentrum Wonen

Google+