Zo richt je de ideale babykamer in

Zo richt je de ideale babykamer in

Babykamer inrichten tips met raamdecoratie, kleuren, prints en meubels (Foto Leah Kelley, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Staat er een grote levensverandering op de planning en ben je in verwachting van een baby’tje? Wat ontzettend spannend! Er zal vast een hoop op je af komen qua informatie en natuurlijk wil je je zo goed mogelijk voorbereiden. Hier hoort ook het inrichten van de babykamer bij, wat je het liefst al even voor de geboorte af wilt ronden. Na de geboorte heb je namelijk andere dingen waar je aandacht naartoe moet en de kans is groot dat je de eerste weken ontzettend moet wennen aan je nieuwe leven. Dan is het wel zo fijn als deze klus alvast geklaard is. We geven je graag wat tips.

De juiste raamdecoratie

Veel mensen onderschatten de kracht van raamdecoratie, zeker in de kinderkamer. Deze ruimte moet goed verduisterd kunnen worden, want je kindje zal veel overdag slapen. Daarnaast is wat privacy af en toe best wel wenselijk, want misschien geef je hier borstvoeding of sta je midden in de nacht in je pyjama je baby te verschonen. Een goede optie is het installeren van plissegordijnen, waarmee je gedeelten van het raam kunt afschermen. Mocht je dit niet verduisterend genoeg vinden, dan kun je er altijd nog dikke gordijnen van HxB.nl overheen hangen.

Rustige kleuren en prints

De kans is heel groot dat jullie nieuwe gezinslid erg veel energie en aandacht zal vragen de eerste paar maanden. Daarom is het belangrijk om van de babykamer een rustige plek te maken met niet al te veel prikkels. Kies voor neutrale tinten en rustige prints, zodat je in deze ruimte je rust kunt pakken met je kindje. Ook is het de bedoeling dat hij of zij hier gemakkelijk in slaap valt en dat werkt natuurlijk het beste als de ruimte geen chaos is aan drukke prints en kleuren. Pastelkleuren doen het altijd wel goed en als je toch iets van prints op de muur wilt, selecteer dan één wand waar je een leuk behangetje plaatst

De juiste meubelen

Het is niet voor niets dat je in elke babykamer een grote fauteuil ziet. Als je halverwege de nacht je baby moet voeden, is het wel zo fijn dat je er even bij kunt zitten. Zo is het drinkritueel wat rustgevender en gemakkelijker voor jou als ouder. Daarnaast heb je nog een aantal andere meubelen nodig, zoals een wiegje, een verschoontafel en een kledingkastje. Dit zijn toch echt wel de essentiële onderdelen die een babykamer echt nodig heeft.

Google+