Maak je woonkamer gezellig met deze woonaccessoires

Maak je woonkamer gezellig met deze woonaccessoires

Woonaccessoires voor een gezellige woonkamer (Foto: Rachel Claire, Pexels  op DroomHome.nl)

Er zijn verschillende manieren om de woonkamer gezellig te maken. Zo hebben de kleuren op de muur, de stijl van de vloer en de kamerindeling bijvoorbeeld veel invloed op de totale look. Maar ook de decoratie mag natuurlijk niet worden vergeten. In dit artikel lees je hoe je een gezellige sfeer kunt creëren door middel van woonaccessoires. Welke accessoires ga jij na het lezen toevoegen aan de woonkamer?

Decoratieve kussens

Kussens maken de bank of relaxstoel nog comfortabeler. Daarnaast dragen deze items bij aan een gezellig sfeer in de woonkamer. Maak gebruik van sierkussens met leuke printjes, van een luxe materiaal of met een verrassende kleur. Zorg er altijd voor dat de stijl past bij de rest van je interieur, maar wees niet bang om te mixen & matchen!

Meubelhoezen

Meubelhoezen zijn zowel praktisch als decoratief. Je kunt er een nieuwe bank mee beschermen of een oud zitmeubel mee pimpen. Met een meubelhoes blaas je iedere bank of stoel een nieuw leven in. We willen het daarom graag benoemen als woonaccessoire. Er zijn allerlei verschillende kleuren, materialen en stijlen verkrijgbaar. Er is dus vast een hoes te vinden die aansluit bij jouw woonstijl. Tip: gebruik deze handige maattabellen voor woonaccessoires om de ideale meubelhoes of grand foulard te vinden.

Vloerkleden

Eigenlijk mag een vloerkleed niet ontbreken in de woonkamer. Het maakt de zithoek direct veel gezelliger en knusser. Zelfs in een kleine woonkamer is een extra groot kleed een goede keuze. Leg het vloerkleed onder de salontafel en laat het helemaal doorlopen tot onder de bank of stoelen. Op deze manier betrek je alle losse elementen bij elkaar. Voor een extra sfeervol effect kies je voor een warme kleur en/of een hoogpolige variant.

Vazen en flessen

Ben je nog op zoek naar woonaccessoires voor op de salontafel of het dressoir? Zet dan een aantal vazen en flessen bij elkaar. Je kunt er verse of gedroogde bloemen in zetten, maar het is ook heel trendy om de vaasjes leeg te laten. Let in het laatste geval extra goed op het design en de kleur van de flessen en vazen.

Kaarsen, kandelaars en windlichten

Als we het over gezelligheid hebben, mogen kaarsen niet ontbreken in het rijtje met accessoires. Vooral in de herfst en winter mag je iedere vorm van kaarslicht weer voor de dag halen. Van design kandelaars en windlichten tot een paar waxinelichtjes op een dienblad.

Kamerplanten

Of je nou kiest voor een hele grote monstera of een kleine pannenkoekenplant - planten brengen altijd meer sfeer en leven in het interieur. Het is een onmisbare woonaccessoire voor een gezellig interieur. Breng wat meer variatie in de zithoek door ook eens een plant aan het plafond, de muur of aan de zijkant van een kast te hangen. Dit doe je eenvoudig door middel van een plantenhanger.

Google+