Maak Van Je Hal Een Warm Welkom

Maak Van Je Hal Een Warm Welkom

Hal Trends: LaForma Industriële Wandorganizer Donna (Foto LaForma  op DroomHome.nl)

Een gezellig ingerichte hal zorgt voor een warm welkom in je huis. De eerste indruk weegt het zwaarste, dus neem even de tijd en moeite om van de (in)gang naar jouw woonkamer een fijne ruimte te maken. Hier vind je een paar tips!

Tip 1. Krappe hal? Lichte tinten!
Kleine ruimtes voelen benauwd aan wanneer je ze vult met donkere muren en meubels. Als je een krappe hal hebt is het daarom slim te kiezen voor lichte tinten. Verf de muren wit en vul de hal eens met landelijke meubels: deze zijn vaak gemaakt van lichte houtsoorten en hebben witte accenten. Liever modern en strak? Geen probleem, daarvoor zijn meer dan genoeg lichte meubels te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een hoogglans witte schoenenkast, een slanke RVS kapstok of een glazen sidetable. Vergeet vooral de spiegel niet, want die geeft een extra ruimtelijke dimensie aan je hal!

Tip 2. Krappe hal? Ga de hoogte in.
Een andere manier om je krappe hal groter te doen lijken is met behulp van verticale lijnen. Dit werkt vooral wanneer je een hoog plafond hebt, want zo benut je de ‘loze’ ruimte optimaal. Behalve met lange gordijnen of banen behang kun je ook met meubels veel verticale lijnen oproepen. Een slanke staande kapstok gecombineerd met een hoge witte kast en een grote vaas in de hoek zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Hal Trends: Kapstok Stam Santa Walta Leem (Foto Santa  op DroomHome.nl)

Tip 3. Een kleine aanpassing voor een nieuwe look
Je hoeft niet altijd je hele interieur om te gooien om een nieuwe uitstraling te geven aan een woonruimte. Met een opvallende kapstok aan de wand steek je de hal in een heel nieuw jasje! Er bestaan tegenwoordig erg leuke kapstokken die veel meer zijn dan een stel haakjes op een plankje: decoratieve rietstengels of houten huisjes maken er een waar kunstwerk van. Ook met een bijzondere spiegel kun je de hal een nieuwe look geven, en wat denk je van een gezellig bankje met houtsnijwerk?

Tip 4. Denk ‘out of the box’
Denk bij het inrichten of veranderen van je hal niet alleen aan de grote meubels en praktische kanten, want er zijn talloze leuke woonaccessoires waarmee je een warm welkom kunt creëren! Van een standbeeld in de vorm van een gastheer tot een schilderij voor aan de muur; van een paraplubak tot een gezellig kleedje; en van een lectuurbak tot een set opbergkisten. Accessoires maken je hal gezellig!

Google+