Meer licht in huis: 6 tips

Meer licht in huis: 6 tips

Meer licht in huis tips – natuurlijke verlichting in de woonkamer (Foto neONBRAND, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Hoe meer natuurlijke verlichting we in onze woning hebben, hoe beter we ons voelen. Wat het seizoen ook is: mensen hebben licht nodig. Want laten we eerlijk zijn; wanneer het zonnetje lekker door het raam naar binnen schijnt, word je een stuk positiever en gelukkiger wakker! Maar hoe zorg je er nu voor dat je zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis krijgt; ook wanneer je wat kleinere ramen hebt? We geven je een aantal handige tips.

1. Een kleine upgrade
Iets simpels als een glazen schuifdeur welke de achterdeur naar buiten vervangt, kan een ontzettend grote bron van licht zijn. Er komt natuurlijk meer licht binnen door de grote glazen deuren, dan door het kleine raam van je achterdeur. Daarnaast zorgt een glazen schuifdeur ervoor dat je woning groter oogt, en dat de achtertuin een stuk ‘dichterbij’ lijkt!

2. De juiste zonwering
Wanneer het zonnetje actief schijnt, hebben we vaak de neiging om rolluiken dicht te doen om de warmte buiten te houden. Slim natuurlijk, maar het zorgt ook wel voor een donkere woning. Kies bijvoorbeeld liever voor een pergola zonwering. Deze zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft, maar dat het natuurlijke licht nog gewoon binnen kan vallen.

3. Ga aan het verven
Lichte kleuren zorgen er natuurlijk voor dat je woning een frisse, lichte uitstraling krijgt. Maar dat is niet alles; deze lichte kleuren (wit, beige maar ook parelgrijs) weerkaatsen het licht dat door de ramen valt. Dit zorgt ervoor dat je woning er lichter uit ziet, en dat de ruimten er direct een stuk groter uit zien. Probeer de glanzende verf te mijden; deze weerkaatst het licht net iets te actief.

4. Ga met spiegels aan de slag
Wanneer je verschillende spiegels op de juiste plaatsen hangt, hebben deze veel meer functie dan enkel en alleen een beeld weerspiegelen. Spiegels zijn namelijk bij uitstek geschikt om het buitenlicht te weerkaatsen en door de ruimte te verspreiden: ideaal om donkere ruimten of hoeken te verlichten!

5. Schaf een licht reflector aan
Hang je liever geen spiegels in huis maar wil je toch het natuurlijke licht reflecteren? Dan kun je een licht reflector aanschaffen; een aluminium paneel met eenzelfde functie als een spiegel. De licht reflector is nog krachtiger en is makkelijk te bevestigen. Zelfs wanneer het buiten grijs is, zorgt de licht reflector ervoor dat de woning er aangenaam en licht uit ziet.

6. Was je ramen
Een schoon raam laat uiteindelijk toch meer licht binnen dan een vies raam doet. Steek de handen dus uit de mouwen en geef alle ramen een goede schoonmaakbeurt!

Google+