Met deze vijf tips voelt jouw woonkamer weer als nieuw

Met deze vijf tips voelt jouw woonkamer weer als nieuw

Woonkamer als nieuw met houten wandpanelen & streenstrips (Foto: Houzlook, Pexels  op DroomHome.nl)

Niet helemaal tevreden met het interieur van je woonkamer? Zou je graag wat meer stijl of gezelligheid toevoegen, maar heb je geen idee waar te beginnen? In dit artikel delen we vijf simpele, maar effectieve tips om  jouw woonkamer weer als nieuw te laten voelen.

Fris je muur op

Het kan je woonkamer ontzettend opfrissen als je je muur een nieuw kleurtje geeft. Maak het niet te druk, maar kies er bijvoorbeeld voor om te gaan voor drie witte muren en één in een felle kleur of met een top print behangetje. Ook leuk: behang je muren met fotobehang of ga voor wandbekleding via isodeco.nl. Wandbekleding is een simpele, maar zeer effectieve manier om karakter aan je ruimte te geven. Wandbekleding van een tof materiaal en een interessante structuur geeft diepte aan je ruimte.

Kleur, kleur, kleur

Kleur kan een enorme impact hebben op de sfeer van je huiskamer. Kies een kleurenthema voor jouw huiskamer en koop kussens, accessoires, dekentjes of kleine schilderijtjes in dat kleurenpalet. Pas de kleuren wel op elkaar aan. Ga je voor warme tinten zoals oranje, bruin en rood? Of juist voor de koelere tinten? Kies maximaal vier kleuren om ervoor te zorgen dat het geheel niet te rommelig wordt.

Een nieuw meubel

Je hoeft niet je hele meubilair te vervangen om je woonkamer als nieuw aan te laten voelen. Een enkel opvallend meubelstuk kan een groot verschil maken. Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel, of scroll door marktplaats. Wie weet tik je daar voor een redelijk prijsje een pareltje op de kop. Met een stijlvolle nieuwe salontafel of oude luie stoel heb je een echte eyecatcher voor je woonkamer te pakken die het geheel als nieuw laat voelen.

Creëer sfeer met licht

Licht is van enorme invloed op de sfeer van een ruimte. Zorg dat er verschillende verlichting is in jouw woonkamer. Een hanglamp aan het plafond voor het grote licht, een klein leeslampje op het bijzettafeltje om wat gezelligheid te creëren in de avond, een dimbare lamp en een mooie hoge kamerlamp in de hoek. Zo heb je voor elke gelegenheid de juiste verlichting.

Wees niet bang om risico te nemen

Wees niet bang om risico te nemen. Onverwachte combinaties van stijlen, texturen en materialen kunnen een uniek en heel eigen resultaat opleveren. Past die ene stoel die je op het oog hebt misschien niet bij de stijl van jouw woonkamer? Soms kan het juist een heel verfrissend effect geven om iets onverwachts te doen. Ga dan wel voor spullen die makkelijk te retourneren zijn, mocht het resultaat niet bevallen.


Alles over de hipste interieurtrends, interieur kleuren in de nieuwste woontrends & laatste interieur tips!

Google+