Met IKEA Place App Virtueel Interieurs Inrichten

IKEA Place App - Virtueel Inrichten Met Meubels en Woonaccessoires

Ikea Place App voor Virtueel Inrichten van Interieurs – Plaatsen van Meubels en Woonaccessoires in Huis via Augmented Reality – MEER Wonen & Interieur Apps (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

  • Met IKEA Place kan de gebruiker virtueel meubilair plaatsen in huis
  • Nieuwe app toont meubels en accessoires in 3D en op ware grootte
  • IKEA zet als een van de eerste woonwarenhuizen ter wereld augmented reality in
Toe aan een nieuwe bank, maar nog geen idee welke mooi past in je interieur? Vergelijk met slechts één simpele beweging hoe verschillende modellen, stijlen en formaten staan in jouw ruimte met IKEA Place. IKEA kondigt deze augmented reality (AR) applicatie vandaag wereldwijd aan. Met de nieuwe app kunnen gebruikers virtueel IKEA design plaatsen in de gewenste ruimte waar het in 3D op ware schaal getoond wordt. Via IKEA Place kunnen zij ervaren, experimenteren en delen hoe producten bij hen thuis staan voordat zij overgaan tot een aankoopbeslissing. IKEA is een van de eerste woonwarenhuizen ter wereld die AR-technologie op deze manier inzet.

Van de VIMLE bank, de STRANDMOM stoel tot de LISABO koffietafel, meer dan 2.000 IKEA producten zijn beschikbaar in de IKEA Place app en leveren een waarheidsgetrouw beeld op in de werkelijkheid. Als gebruiker visualiseer je thuis of op het werk of producten passen bij de meubels en accessoires die je al hebt, en vergelijk je eenvoudig kleuren en formaten. De app schaalt producten automatisch op basis van kamerafmetingen en de AR-technologie is zo precies dat je de textuur van de stof kan zien, net zoals je ziet hoe licht en schaduw op de meubels valt. “IKEA Place maakt het makkelijker om aankoopbeslissingen te maken in je eigen huis, om geïnspireerd te raken en veel verschillende producten, functies en stijlen real-life te proberen. De gebruikers kunnen de nieuwe indeling vervolgens delen met vrienden en de producten direct via de website aanschaffen”, zegt Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation bij Inter IKEA Systems.

Augmented reality
IKEA Place vormt een belangrijke mijlpaal in de digitale transformatie van IKEA en zal de manier waarop meubels in de toekomst worden gekocht veranderen. De app zal ook een grote rol spelen bij de lancering van nieuwe productlijnen. IKEA Place is gebouwd in samenwerking met Apple. Zij ontwikkelden een eigen ARKit technologie, die augmented reality mogelijk maakt. Deze technologie is een toevoeging aan iOS 11, het nieuwe besturingssysteem van Apple, die vandaag officieel aangekondigd is en medio september beschikbaar wordt. “Augmented reality en virtual reality zullen, net als het internet destijds, de detailhandel compleet op zijn kop zetten. Alleen deze keer veel sneller. ARKit geeft ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van AR te helpen vormen tot een toegankelijk instrument voor real-life besluitvorming”, vervolgt Michael.

Hoe gebruik je de app

  • Controleer of je toestel geüpgraded is naar iOS 11 (medio september beschikbaar).
  • Download de gratis IKEA Place app in de App Store.
  • Scan de vloer in jouw ruimte.
  • Blader door de verschillende producten in de app.
  • Selecteer het product dat je wilt gebruiken.
  • Plaats en versleep het product in de ruimte.

 IKEA Place zal direct en kosteloos verkrijgbaar zijn in de Apple App Store zodra de iOS 11 update medio september beschikbaar wordt gesteld.

Google+