Meubelen van velours; wel zo chique!

Meubelen van velours; wel zo chique!

Velours meubelen woontrend: Grijze croco velours bank (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Alleen het woord ‘velours’ klinkt al deftig! Volgens de woontrends 2019 houden wij wel van een stijlvol interieur met meubelen, woonaccessoires, vloerkleden en gordijnen in de prachtige stof: velours. In deze woonblog lichten we de grote eyecatchers in de inrichting eruit. We gaan het hebben over de meubelen als het velours bankstel, fauteuils en poefs.

Op bovenstaande foto zie je een bijzondere croco velours bank met bijpassende fauteuils. Lekker luxueus loungen!!

Velours is stijlvol en stoer!

Het verschil tussen velours en fluweel

Velours is het Franse woord voor fluweel, maar toch zit er verschil tussen de stoffen velours en fluweel. Velours is namelijk de gesneden variant van fluweel. Dit maakt velours zachter en minder glanzend dan fluweel. Velours is vaak ook zwaarder en kan een stootje hebben.

De geweven of gebreide velours meubel stof is slijtvast. Er ontstaat geen pilling en de kans op haaltjes en lusjes is klein bij een velours bank en katten. Door het omdraaien van de kussens of door steeds ergens anders op de bank te gaan zitten, is de plooivorming minder zichtbaar.

Genoeg over de technische en praktische kenmerken van velours. We gaan de velours meubelen van dichtbij bekijken.

- Velours bankstellen
Een velours bankstel is een plaatje om naar te kijken en om op te zitten!  Deze stoffen bank is in vele kleuren verkrijgbaar. Wist je dat de velours bank groen de populairste kleur is? Gevolgd door taupe, zwart, grijs en natuurlijk… roze. Hoe groot of klein de woonkamer ook is: je kunt een velours bank op maat, naar eigen wens samenstellen. En dat voor een schappelijke prijs. Droom je van een stijlvolle loungebank dan is velours your way to go! Waar gaat jouw voorkeur naar uit: een velours bank Eric Kuster stijl of toch een hippe kleur? 

Velours meubelen woontrend: Velours stoel roze – eetkamerstoel (Foto Liana Mikah, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

- Velours fauteuils
Bij stoelen in velours denk dan niet alleen aan de grote fauteuils waar zogenaamde nonchalante selfies in worden gemaakt, maar ook aan eetkamerstoelen. De velours stof laat je onbekommerd vele uren heerlijk tafelen.

Velours meubelen woontrend: Velours poef groen – turquoise pouf (Foto Devon Janse van Rijnsberg, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

- Velours poefs
De poef in velours en dan vooral de ronde velours poef, is de interieurtopper van 2019! De stijlvolle stof geeft het kleinmeubel een zachte look waardoor de hele ruimte een vriendelijker uitstraling krijgt. Een pouf past altijd en is super handig als extra zitplaats of als bijzettafel.

Op Pinterest velours bank zie je nog vele andere woonkamers prachtig ingericht met deze elegante stof. Enjoy!

Google+