6 Tips voor het kiezen van de juiste eetkamerstoelen

6 Tips voor het kiezen van de juiste eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen kiezen tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Eetkamerstoelen kiezen als een stylist! Eetkamerstoelen zijn comfortabele sfeermakers waarop je vele uren doorbrengt tijdens je ontbijt, lunch, diner en nog langer… In de 6 tips lees en leer je van alles over de verschillende eetstoel stijlen, kleuren en materialen, onderstellen, wel of geen armleuning en de hoogte en diepte van jouw ideale eetkamerstoel!

Eetkamerstoelen kiezen, gaat zo perfect! 6 Tips

Tip 1 - Eetkamerstoelen stijlen

Eetkamerstoelen kiezen: Industriële leren eetkamerstoelen (Foto Pexels.com  op DroomHome.nl)

- Industriële eetkamerstoelen

Mogen jouw eetkamerstoelen lekker stoer zijn maar ook zeker comfortabel zitten? De industriële eetkamerstoelen van nu kunnen tegen een stootje en zitten na uren borrelen en pubquizen nog even fijn. De stoere leren eetkamerstoelen matchen prachtig met een robuuste houten eettafel. Ideale combinatie voor gezinnen met kinderen en een flinke vriendengroep.

- Moderne eetkamerstoelen

Knus met een dikke vette ‘K’ is een grote woontrend in ons landje. De cosy eetkamerstoel teddy of bouclé is een must have in de knusse woonkeuken. Ronde vormen en zachte stoffen maken van jouw eetkamerstoel bouclé een gezellig zitplekje om in weg te duiken. Kaarsje aan, kop thee en een goed boek, echt een momentje voor jezelf.

Eetkamerstoelen kiezen: Velvet eetkamerstoelen (Foto Max Vakhtbovych, Pexels.com  op DroomHome.nl)

- Landelijke eetkamerstoelen

Een landelijk interieur is de gezelligste inrichting voor thuis. Houten eetkamerstoelen geven de eethoek een sfeervolle country look. Ook de landelijke woonkeuken krijgt steeds meer luxe. Stijlvolle eetkamerstoelen met mooie stoffen onderstrepen de gastvrijheid van de landelijke woning.

- Design eetkamerstoelen

Kunststof kuipstoelen in verschillende kleuren met een houten onderstel zijn de Scandinavische design klassiekers onder de eetkamerstoelen.

Eetkamerstoelen kiezen: Witte kuipstoelen eetkamerstoelen met houten onderstel (Foto Mark West, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Voor een vleugje glamour kies je strakke velvet eetkamerstoelen van een glanzende stof in mysterieuze donkere kleuren voor je woonkeuken of eetkeuken.

Tip 2 - Eetkamerstoelen onderstellen

Let er maar eens op hoeveel verschillende eetkamerstoelen onderstellen er wel niet zijn. De eetstoel met ronde voet en 4 poten kent iedereen wel, maar ook de uitvoering met een stoere sledepoot? Bijzonder is de eetkamerstoel met een 4 teens onderstel met draaispindel. De comfortabele eetkamerstoel met wieltjes schuif je makkelijk aan de tafel en de draaibare eetkamerstoel is ideaal om onder of van de tafel af te draaien. En dan heb ik het nog niet gehad over de eetkamerstoel poot kleuren. Goudkleurige en zwarte stoelpoten of de combinatie van beide kleuren is een echte interieurtrend op dit moment. Tijdloos zijn de robuuste design metalen poten en de houten poten van de minimalistische Scandinavische eetkamerstoelen.

Eetkamerstoelen kiezen: Industriële leren 4 teens eetkamerstoel met draaispindel (Foto Denys Striyeshyn, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Tip 3 - Eetkamerstoelen met of zonder armleuning

Organiseer je graag etentjes en hou je van lekker lang natafelen met vrienden? Eetkamerstoelen met armleuning zijn reuze comfortabel om uren in te genieten en geven je eetkamer of woonkeuken een luxe uitstraling. Hang je graag op het tafelblad, dan zijn armleuningen niet echt nodig. Het grote voordeel van stoelen zonder leuningen is dat ze lager zijn dan eetkamerstoelen met armleuningen en eerder onder de tafel passen. Meet eerst de tafelhoogte op voordat je op stoelenjacht gaat.

Tip 4 - Eetkamerstoelen hoogte

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar de hoogte van de eetkamerstoelen is ook belangrijk bij eetkamerstoelen kiezen. Hadden eetkamerstoelen voorheen een zitting hoogte tussen de 43-46 cm, vandaag de dag zijn de eetstoelen al zo’n 49 cm hoog. De mens wordt langer en de stoelen worden daarop aangepast voor een comfortabele zit.

Eetkamerstoelen kiezen: Houten eetkamerstoelen (Foto Panos Katsigiannis, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Tip 5 - Eettafel hoogte

Bij hogere eetkamerstoelen gaat ook de eettafel de hoogte in. Er moet genoeg ruimte overblijven voor je benen onder de tafel. Kleine tip van mijn kant: Meet de hoogte van je bestaande eettafel op voordat je op pad gaat voor nieuwe eetstoelen. Reserveer zo’n 20 cm tussen je been en de onderkant van het tafelblad als je zit op een stoel. 

Tip 6 - Eetkamerstoelen diepte

Voor lange(re) mensen is niet alleen een extra hoge eetkamerstoel fijn om op te zitten. Een extra diepe eetkamerstoel is ook wel zo comfortabel.

Interieuradviseur nodig? Welnee, de beste én mooiste eetkamerstoelen kies je zelf uit!

Na het lezen van deze eetkamerstoelen tips weet je precies waarop je moet letten en kun je als een echte stylist jouw droom-eetkamerstoelen uitkiezen!

Google+