Banken voor kleine appartementen: Ruimteoptimalisatie met stijl

Banken voor kleine appartementen: Ruimteoptimalisatie met stijl

Bank voor klein appartement – grijze loungebank (Foto: Ivan Samkov, Pexels  op DroomHome.nl)

Het kan een uitdaging zijn om een bank te vinden die perfect matcht in jouw appartement of woning. Niet alleen de kleur of het materiaal kan soms lastig kiezen zijn, maar ook de ruimte die het inneemt en waar je de bank neer wilt zetten heeft invloed op je keuze. Helemaal in een klein appartement of kleine woonkamer is het soms ingewikkeld de juiste plek voor de bank te vinden. Gelukkig is er genoeg keuze in banken en zijn er veel verschillende formaten en stijlen verkrijgbaar. Wij helpen je met deze diverse opties een handje op weg met tips voor banken in kleine appartementen.

Ruime collectie aan banken

Als je op zoek bent naar een bank, zul je snel merken dat de keuze echt reuze is. Je hebt verschillende soorten banken, in verschillende stijlen, formaten, kleuren en materialen. En gelukkig maar, want zo zit er voor iedere type woonkamer vaak wel wat bij. Je moet alleen even uitvinden hoe je hier wegwijs in kunt worden. Helemaal wanneer de ruimte in huis beperkte opties toe laat.

De bank is het middelpunt van het interieur. Waar je deze neer wilt zetten, hangt natuurlijk af van de ruimte die jij hiervoor beschikbaar hebt. Je kunt kiezen voor een hoekbank, wanneer je wat meer rust wilt creëren in je woonkamer. Een bank zal meer rust geven dan wanneer je kiest voor een dubbele bank. Dat kan heel fijn zijn in een klein appartement, dat toch snel wat drukker zal ogen wanneer je veel meubels toevoegt. Maar in een kleine woonkamer zal de ruimte hier misschien niet altijd groot genoeg voor zijn.

Bank voor klein appartement – lichtgrijze  2 zitsbank (Foto: Vlada Karpovich, Pexels  op DroomHome.nl)

De perfecte bank voor een kleine ruimte

De ideale bank die vaak in elke kleine ruimte past, is de 2 zitsbank. Deze bank is ideaal voor kleine hoekjes en maakt het vaak heel knus en gezellig. Perfect voor een gezellige filmavond op de bank! Daarnaast kun je de 2 zitsbank goed combineren met andere zitmeubels, zonder dat het gelijk te druk oogt in de woonkamer. Combineer de bank bijvoorbeeld met een fauteuil in dezelfde stijl, wanneer je woonruimte dit toelaat. Handig voor wanneer er visite langskomt.

Mocht je de bank centraal in de woonkamer willen of kunnen zetten, kun je natuurlijk ook kiezen voor een 3 zitsbank. Deze zal net wat meer ruimte innemen dan een 2 zitsbank, maar minder dan wanneer je nog een extra fauteuil of bijvoorbeeld een salontafel toe wilt voegen. Het is maar wat voor wensen en behoeften jij hebt voor jouw ideale woonkamer.

Kies, wanneer je minder ruimte tot je beschikking hebt, voor een bank op pootjes. Doordat je onder de bank door kan kijken, oogt een bank op pootjes een stuk minder massief dan een bank die in zijn geheel op de vloer staat.

Comfortabel en knus

Het voordeel van een kleinere woonkamer is dat het al snel gezellig en knus oogt, juist met een wat kleinere bank. Naast de bovengenoemde banken kun je ook kiezen voor een echte relaxbank. Dan is het knus en ook nog eens comfortabel. En laten we eerlijk zijn, de bank is toch wel de plek waar je heerlijk wilt kunnen ontspannen na een lange dag. Bij een relaxbank kun je in een ontspannen positie komen te zitten door de voetklep en rugleuning te verstellen. Dat is heerlijk wegdromen! De relaxbank is ook verkrijgbaar in een 2 zitsbank, dus deze is er ook voor een kleine woonkamer of appartement.

Kies wat goed voelt

Geef je woonkamer een rustige en kalme uitstraling met een hoekbank of ga voor lekker knus en gezellig met een 2 zitsbank. Voeg bij de 2 zitsbank eventueel nog een fauteuil in dezelfde stijl toe als je meer zitplekken wilt creëren. Ben je naast de ideale bank nog op zoek naar tips om je oude interieur een nieuwe touch te geven? Ontdek 7 upgrades om je woning moderner te maken

Google+