Comfortabele leeshoek inrichten thuis

Comfortabele leeshoek inrichten thuis

Comfortabele leeshoek inrichten tips – gele oorfauteuil relaxstoel (Foto Cottonbro, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Lees je graag en veel? Dan is het natuurlijk belangrijk om een goed hoekje in te richten thuis waar je je boeken kunt verslinden. Denk aan een hoekje in de woonkamer, of juist in een andere ruimte in huis. Jij weet het best waar je graag leest. Hoe de ideale comfortabele leeshoek eruitziet? Lees gauw verder!

Goede stoel om in te lezen

De zitplek is toch wel het belangrijkste onderdeel van de leeshoek. Zorg voor een goede bank of stoel! Een stoel is vaak een praktischere optie, aangezien je er ruimte mee bespaart. En zo kun je een afzonderlijke hoek inrichten: dit is jouw specifieke leeshoek. Met relaxstoelen kom je het liefst nooit meer van die plek vandaan. Die zitten zo comfortabel! Wil je ultiem kunnen ontspannen in de leeshoek? Dan is een massagestoel wellicht zelfs een goede optie, waarbij je ook nog eens maximaal wordt ondersteund in elke houding. Een absoluut gevoel van luxe.

Stille ruimte om te lezen

Om je goed te kunnen concentreren op het boek dat je leest, is het wenselijk dat je in een stille hoek of ruimte zit. Dit vormt voor veel mensen de reden om de leeshoek niet in de woonkamer te hebben, als je bijvoorbeeld met een gezin woont. Denk eerder aan een hoekje in de slaapkamer of op zolder. Hier heb je echt wat me-time!

Prettige en stijlvolle omgeving

Het is leuk om een stijlvolle plek van je leeshoekje te maken. Ook dit draagt bij aan de algehele sfeer die je er ervaart! Hang een mooi schilderij op, leg een vloerkleed op de vloer en zorg dat er een plant staat. Wel zo gezellig.

Voldoende daglicht

Bij het lezen van een boek heb je licht nodig. Je kunt direct een lamp aanzetten, maar het leest nog net wat prettiger bij daglicht. Dat is het comfortabelst voor de ogen! Als je een plekje vrij hebt bij het raam, is dit daarom een goede plek voor de leeshoek. Zet je comfortabele stoel direct naast het raam. Op die manier kun je ook lekker naar buiten kijken, als je even een pauze neemt van het lezen.

Goede verlichting

Is het zo’n spannend boek dat je maar door blijft lezen, ook als het buiten donker wordt? Of lees je sowieso graag in de avonduren? Dan is het noodzakelijk om goede verlichting te hebben in je leeshoek. Een leeslampje is een uitkomst. Deze richt het licht direct op de bladzijdes van je boek, voor goed zicht. Zo kun je doorlezen tot het boek helemaal uit is!

Google+