De Trend van het Moment: een Hangstoel!

De trend van het moment: een hangstoel

Le Beanock contemporary furniture twist on beanbag and hammock outdoor wicker is a favorite of ours! So is this find by maiajane.Wicker Paradise CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Om een ultiem relaxgevoel in je huiskamer te creëren en tegelijkertijd erg trendy voor de dag te komen, kun je overwegen om een hangstoel aan te schaffen. Hangstoelen worden opgehangen aan het plafond of een speciale houder en zorgen ervoor dat de vloer verder vrij gehouden wordt. Dit zorgt ervoor dat de kamer er erg ruimtelijk uit komt te zien. Tevens heeft het als voordeel dat de vloer een stuk gemakkelijker schoon te maken is. Vaak zien hangstoelen er niet alleen leuk uit, maar zitten ze ook nog eens hartstikke fijn. Het kan je interieur net dat beetje extra geven.

Mogelijkheden met hangstoelen

Een hangstoel kun je als vanzelfsprekend in de woonkamer ophangen, maar ook in de slaapkamer kan een hangstoel een leuk idee zijn. Voor een ultiem relaxgevoel vul je je hangstoel met fijne kussens en bijpassende dekens. Om het plaatje compleet te maken, kun je er een leuk boekje bij nemen en een luxueuze badmantel bij aantrekken. Klinkt dat niet heerlijk ontspannend?

Hangstoelen ophangen

Het ophangen van een hangstoel is helemaal niet zo lastig als je misschien zou denken. In verschillende winkels op het internet kun je ophangsets kopen en ook op youtube staan er verschillende videos die je haarfijn uitleggen hoe je op een eenvoudige manier een hangstoel op kan hangen. De ophangmogelijkheden voor in huis variëren van een eenvoudige wandhaak tot een speciale ophanghaak die gemaakt is van roestvrijstaal. Ook zijn er veren die ervoor zorgen dat je hangstoel met je meeveert als je gaat zitten.

Bij het ophangen van de hangstoel moet je vooral goed letten op de hoogte. Idealerwijs hangt de stoel op een hoogte van ongeveer 2,20 â 2,30 meter. De stoel zelf hangt dan ongeveer 40 centimeter boven de grond. Dat is een perfecte hoogte, omdat de hangstoel nog ongeveer 10% uitrekt wanneer je gaat zitten. Op het moment dat je ruimte hoger dan 2,20 â 2,30 meter is, kun je kiezen om de hangstoel langer te maken met behulp van bijvoorbeeld karabijnhaken, touw, kettingen of een veer. Wanneer je ruimte juist lager is, kun je ervoor kiezen om de spreidstok er tussenuit te halen.

Een hangstoel kopen

Hangstoelen vind je in verschillende soorten, maten en kleuren. Om de hangstoel te vinden die het beste bij jouw interieur past, is het dan ook aan te raden om een kleine zoektocht op het internet doen. Online hangstoelen kopen kan bijvoorbeeld hier of op deze website.

Google+