Dit zijn dé 5 stoelentrends van 2024

Dit zijn dé 5 stoelentrends van 2024

Trendy eetkamerstoelen en woonkamer stoelen en fauteuils (Foto: Keegan Checks, Pexels  op DroomHome.nl)

Ben je van plan om je interieur een opfrisbeurt te geven? De stoelentrends van dit seizoen richten zich op het vinden van de ideale mix tussen functionaliteit en esthetiek. Ontdek de subtiele nuances, gedurfde kleuren en laat je inspireren door de stoelen die het verschil maken. Van fauteuils tot eetkamerstoelen: we nemen je mee door de vijf belangrijkste stoelen trends van dit moment die je huis een eigentijdse en uitnodigende sfeer zullen geven.

Trend 1: Ronde en organische vormen

Breng een gevoel van rust en comfort in huis met stoelen die ronde, vloeiende en organische vormen hebben. Deze nieuwe trend benadrukt natuurlijke schoonheid die tegelijkertijd warmte en zachtheid uitstraalt. Geïnspireerd door de Japanse wabi-sabi filosofie, die de schoonheid van imperfectie en asymmetrie waardeert, zoekt men hier naar harmonie en eenvoud die de natuur ons biedt. Gebogen vormen vieren de onregelmatigheden en pure schoonheid zoals die in de natuur voorkomen. Stoelen met deze vloeiende lijnen brengen sereniteit en balans in je interieur, vergelijkbaar met de rust die je in de natuur kunt ervaren.

Trend 2: Chroom is terug

De gouden en messing accenten van de afgelopen jaren maken plaats voor chroom. Dit glanzende metaal biedt een strakke, moderne uitstraling die perfect aansluit bij de moderne chique interieurtrends. Je ziet het bijvoorbeeld terug in eetkamerstoelen die volledig van chroom zijn gemaakt of draaistoelen met glanzende onderstellen en glimmende armleuningen.  Om te voorkomen dat chroom te koud aanvoelt, kun je de chromen stoelen combineren met warme kleurtinten, houten accenten en planten om een gezellige en warme sfeer te creëren.

Trend 3: Levendige en energieke kleuren

Na een periode waarin beige de boventoon voerde, is er weer ruimte voor kleur! Stoelen in gedurfde, levendige tinten brengen een frisse en vrolijke sfeer in je interieur. Denk aan knalgele eetkamerstoelen, een felrode fauteuil of een set multifunctionele krukjes in levendig groen. Door deze opvallende kleuren toe te voegen, creëer je een speels en dynamisch interieur dat je energie geeft. Deze kleurrijke trend omarmt individualiteit, creativiteit en de volledige vrijheid om jezelf uit te drukken zoals jij dat wilt.

Trend 4: Retro in een modern jasje

De retro woonstijl haalt de nostalgie van de jaren zestig en zeventig naar voren, gecombineerd met modern design. In deze retro trend komen iconische ontwerpen uit het verleden, zoals de Eames Lounge Chair of de Cité fauteuil van Vitra, terug in een hedendaagse uitvoering. Ontwerpen krijgen een unieke twist en een knipoog naar de klassieke designstukken. Denk bijvoorbeeld aan de herkenbare contouren van bekende ontwerpen met moderne afwerkingen, andere stoffering of verbeterd zitcomfort ten opzichte van het originele design. In deze trend zie je moderne stoffen zoals fluweel of kunststoffen gecombineerd met metalen zoals chroom of gepoedercoat staal.

Trend 5: Donkere houten stoelen

Natuurlijke materialen blijven populair, maar in 2024 zien we een trend naar donkere houtsoorten. Stoelen met accenten van donker hout, zoals walnoot of mahonie, voegen diepte en warmte toe aan je interieur. Deze trend benadrukt de schoonheid van natuurlijke materialen, terwijl het donkere palet een luxe en elegante uitstraling biedt. Of je nu kiest voor een stoel volledig van hout of een model met subtiele houten details, deze stijl past zowel in klassieke als moderne interieurs. Combineer het met lichte texturen en metalen voor een evenwichtige en tijdloze uitstraling.


Alles over de hipste meubels en woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+