Hoe kies je de leukste meubels voor je huiskamer?

Hoe kies je de leukste meubels voor je huiskamer?

Leukste meubels in je huiskamer (Foto: Mindspace Studio, Unsplash  op DroomHome.nl)

De huiskamer is jouw plekje thuis waar je gezellig samen bent, relaxt én je persoonlijke interieurstijl laat zien. Maar hoe kies je de leukste meubels voor je huiskamer? In dit blog ontdek je 5 styling tips die je helpen bij het sfeervol inrichten van je woonkamer.

Tip 1: Bepaal je woonstijl

Voordat je op zoek gaat naar leuke meubels, is het handig om te weten welke woonstijl jouw favoriet is. Hou je van een modern, industrieel, landelijk of een Scandinavisch interieur? Je woonstijl bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je huiskamer. Laat je inspireren door Instagram en Pinterest, woonmagazines en woonwinkels. 

Tip 2: Kies een kleurenpalet

Een andere belangrijke factor voor de leukste meubels voor je huiskamer is de kleur. Kleur heeft veel invloed op de stemming en de ruimtelijkheid van je woonkamer. Je kunt kiezen voor een neutraal kleurenpalet met wit, grijs, zwart en houttinten, of juist voor een kleurrijk palet met felle of pastelkleuren. Het is aan te raden om niet meer dan drie hoofdkleuren te gebruiken in combinatie met accentkleuren in accessoires, kussens of wanddecoratie.

Leukste meubels in je huiskamer – Industriële wandkast van mangohout (Foto: Ali Choubin, Unsplash  op DroomHome.nl)

Tip 3: Zorg voor een goede indeling

De indeling van je huiskamer is ook essentieel voor het creëren van een gezellige en functionele ruimte. Je wilt immers genoeg loopruimte hebben, maar ook voldoende zitplekken en opbergruimte. Een goede tip is om te beginnen met het plaatsen van de grootste meubels, zoals de bank, de eettafel en de tv-meubel. Deze vormen de basis van je woonkamer. Andere meubels als een salontafel, bijzettafels, kasten en stoelen volgen daarna. Probeer verschillende interieur opstellingen uit en kijk wat het beste werkt voor jouw ruimte.

Tip 4: Voeg leuke meubels toe

Nu je de basis hebt gelegd voor je huiskamer voeg je leuke meubels toe die je woonkamer extra sfeer en karakter geven. Denk bijvoorbeeld aan een sidetable, een leuk meubel dat zowel praktisch als decoratief is. Een stoere sidetable van mangohout is ideaal om spullen in op te bergen, maar ook om mooie decoratie items op te zetten, zoals een vaas met bloemen, een fotolijstje of een kaars. Een sidetable staat mooi tegen een muur, achter de bank of in een hoekje van de kamer.

Een ander voorbeeld van een leuk meubel voor je huiskamer is een fauteuil. Een fauteuil is niet alleen comfortabel om in te zitten, maar ook een echte blikvanger in je interieur. Kies een fauteuil die past bij je bank en eetkamerstoelen of juist voor een fauteuil die contrasteert met de rest van je meubels. Een fauteuil krijgt een prachtig plekje bij het raam, bij de open haard of naast de boekenkast.

Tip 5: Maak het af met accessoires

Tot slot maak je jouw huiskamer interieur af met hippe accessoires. Woonaccessoires zijn de finishing touch die je woonkamer persoonlijk en uniek maken. Denk daarbij aan kussens, plaids, vloerkleden, lampen, spiegels, planten, kunstwerken en nog veel meer. Gebruik accessoires voor kleur, textuur, warmte en sfeer in je woonkamer interieur. Je woonkamer krijgt telkens een nieuwe look door je accessoires af te wisselen per seizoen.

Met deze tips vind je zeker de leukste meubels voor je huiskamer. Veel plezier met het inrichten van je woonkamer!


Spot hier hippe interieur tips en de nieuwste woontrends voor jouw huis!

Google+