Meubel Trends | Hout is Hot Meubels!

Houten Meubel Trends ~ Hout is Hot!


Vitra Sphere Tafel

Een bol voor je bol! De Sphere tafel werd ontworpen door Hella Jongerius voor Vitra. Een eenvoudig houten bureau wordt door de toevoeging van een grote gekleurde bol een opvallende verschijning en zorgt tevens voor wat privacy in publieke ruimtes.

Het halfronde scherm kan links of rechts op de tafel worden bevestigd en is daarmee ook ideaal als thuiskantoor. Bovendien heb je zo op een bewolkte dag toch een gele bol in het vizier!

Vitra Design - Sphere Table, Ontwerp Hella Jongerius voor Vitra - MEER Design .... (Foto Hella Jongerius Sphere Tafel voor Vitra Design  op DroomHome.nl)

Vitra Sphere Tafel, Vitra Design  


Toren van Babylon

The Babylon Tower Desk van Andréason & Leibel is geïnspireerd door het 16e eeuwse schilderij ‘De toren van Babylon’ van Bruegel. Gelukkig kon dit bureau in tegenstelling tot de toren van Babel wel afgebouwd worden! Met zijn ombre-kleurverloop is dit houten bureau de kleurige eyecatcher van de werkkamer!

Hout is Hot!  - The Babylon Tower Desk, Houten Bureau, Design Andréason & Leibel  - Meer Design ... (Foto Andréason & Leibel The Babylon Tower Desk  op DroomHome.nl)

Houten Babylon Tower Desk - Andréason & Leibel

In tegenstelling tot de toren van Babylon is het bureau gelukkig wél af.


Oneness Collection

Het inrichten van kleine ruimtes kan een ramp zijn. Waar laat je de tafel, stoelen én een kast? Designers Kyuhyung Cho en Hironori Tsukue creëerden een collectie met verschillende units die los tafels en stoelen zijn maar bij opstapelen een kast!  De units zijn gemaakt van Fins berken en zijn eenvoudig te monteren met kleine clips die aansluiten met de kleine gaten in de hoeken van de stoel en tafel. Word je stapelgek van je kleine kamer? Stapel de stoelen en tafels en er ontstaat een zee van ruimte!

Hout is Hot! Oneness Collection Stoelen & Tafels Combinaties, Design Kyuhyung Cho & Hironori Tsuku

Te gebruiken als stoel en tafel. Stapelen maar! Door de units te verplaatsen maak je een kast.Gemaakt door designers Kyuhyung Cho en Hironori Tsukue.

Hout is Hot! Oneness Collection Stoelen & Tafels Combinaties, Design Kyuhyung Cho en Hironori Tsukue

De Oneness Collection van hout!


Bureau .. Real Soft Desk

We hebben er allemaal wel eens stiekem aan gedacht. Een klein powernapje tijdens een lange werkdag. Helaas slaapt het harde bureau op kantoor niet lekker. Daar heeft ontwerper Dawoon Song iets op bedacht. Real Soft Desk is een bureau gemaakt van hout met zachte leren bekleding. Ideaal voor harde werkers die af en toe moeten uitrusten.

Slaap lekker, maar vergeet niet de wekker te zetten om ook nog te werken!

Nieuw Design - Houten Bureau Real Soft Desk, Ontwerp Dawoon Song (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Geschikt voor een kort dutje! Gemaakt van hout en zacht leer. Slaap lekker!


Regisseursstoel  And... Action!

Roll cameras, and action! De Folding Chair, van Carl Hansen & Søn, is een eerbetoon aan het ontwerp van de klassieke regisseursstoel.  De stoel is ontwerper Mogens Kochs’ visie op een meubelstuk dat makkelijk te verplaatsen is maar toch mooi is om te zien. Het frame is uitgevoerd in beuken- of mahoniehout. De zitting en rugleuning kunnen uitgevoerd worden met stof of koeienhuid. Neem plaats in de Folding Chair en voel je héél even Spielberg!

Nieuw Design - Houten Regisseursstoel de Folding Chair, Ontwerp Mogens Koch voor Carl Hansen & Son (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Een ode aan de klassieke regisseursstoel.


Doppeldecker Tafel

De Doppeldecker tafel van Bernotat&Co lost het dilemma van de werkende mens op: hoe combineren we werk en vrije tijd?

De naam verraadt het al; deze tafel is een heuse dubbeldekker. De doppeldecker heeft twee lagen, een voor werk én een voor ontspanning.

De werk-laag heeft een verhoging zodat de laptop op ooghoogte kan worden gezet zodat er ruimte op het tafelblad is voor de rest van het (papier)werk. Als het werk is gedaan sluit je de ‘deksel’ en de eettafel staat klaar!

Design Meubels -Houten 'Doppeldecker' Tafel, Ontwerp van Bernotat&Co - Meer Design.. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

De 'Doppeldecker' combineert werken en eten. Zodra de deksel is gesloten kan het genieten beginnen!


Een Kudde Stoelen

Perscentrum Wonen spotte deze aaibare stoelen tijdens de Dutch Design Week.

Deze ‘Flock of Chairs‘ van ontwerper Melle Koot zijn gemaakt van schapenvachten afkomstig van een kudde Drentse heideschapen.  Iedere stoel is uniek zoals ieder dier in de kudde uniek is. Er zijn stoelen met lange en korte haren, sluik en krullend. De kleuren variëren van wit tot crème, bruin of grijs /zwart. Het frame van de stoelen is gemaakt van verschillende soorten inlands hout, een mix van iep, appel en eik. Geef jij een van deze schapen een nieuw huis?

Meubel Trends - 'Flock of Chairs' Houten Stoelen met Schapenvacht, Ontwerp Melle Koot - Meer Meubels ... (Foto Flock of Chairs Stoelen Melle Koot  op DroomHome.nl)

Een kudde aaibare houten stoelen van Melle Koot.


Lekker Luieren

Deze oversized hangmat van Stal Collectief heet niet voor niets Koala 45.

Je kunt net als een koala lekker luieren en dat hoeft niet alleen. De hangmat heeft namelijk ruimte voor 8 personen en kun je binnen én buiten neerzetten. Ideaal voor een koude winteravond onder de sterrenhemel met goede gesprekken, glühwein en heerlijk warme plaids.

Meubel Trends - 'Koala 45'  Acht Persoons Hangmat van Stal Collectief - MEER... (Foto Koala 45 Hangmat van Stal Collectief)

Acht persoons hangmat met warme dekens voor de koude winteravonden.


Eco Friendley Tafels

Tijdens de Dutch Design Week kwamen we deze koffietafels genaamd Barrel, het Engelse woord voor vat, van Teun Fleskens tegen.

Fleskens raakte geïnspireerd door traditionele wijnvaten. De tafels zijn naast handig, vanwege de opbergruimte, ook nog eens eco friendly. Bij de productie is er geen gebruik gemaakt van lijm of andere schadelijke stoffen. De tafels zijn gemaakt van rubberhout, dat de meest ecologisch vriendelijke houtsoort die gebruikt wordt in de houtindustrie. Duurzaam én mooi!

Meubel Trends - 'Barrel' Koffietafels, Salontafels Geinspireerd op Wijnvaten - Ontwerp Teun Fleskens - MEER.... (Foto Barrel Tafels, Teun Fleskens  op DroomHome.nl)

Candy Collection

Kirstin Overbeck maakt met haar Candy Collection een ‘snoepreisje’ terug naar de zorgeloze kindertijd.

De smaakvolle en kleurrijke wereld van snoep inspireert de ontwerpster om een nieuwe collectie neer te zetten waarbij het water ons in de mond loopt. Haar stoelen, vloerkleden, jashaakjes en lamp gemaakt van “snoepgoed” als drop, zuurtjes, lolly’s en zuurstokken geven het interieur een zoete en vrolijke uitstraling. Knibbel knabbel knuisje, met welke snoepjes versier jij je huisje?

Meubel Trends - 'Candy Collection' Stoelen, Vloerkleden, Jashaakjes & Lamp, Ontwerp Kirstin Overbeck - MEER... (Foto Candy Collection Kirstin Overbeck  op DroomHome.nl) 

Kruk met een dip van gekleurde kraaltjes.Zoete krukjes, gelukkig zonder zoetstoffen of suiker!

Google+