Zo maak jij jouw droomhuis compleet met een mooie eethoek

Zo maak jij jouw droomhuis compleet met een mooie eethoek

Je perfecte eettafel kiezen tips! (Foto: Grant, Unsplash.com  op DroomHome.nl) 

Een mooie eettafel kan echt een statement piece zijn in je woonkamer. Zeker wanneer je flink uitpakt met een grote tafel waar je heerlijk aan kunt eten, knutselen met je kids of nog je laatste werk afrondt op de vrijdagmiddag. Tegenwoordig kun je uit honderden soorten eettafels kiezen. Het is belangrijk dat je een mooie tafel kiest waar je blij van wordt, elke dag weer! Het uitkiezen van een tafel kan daarom best stressvol zijn, aangezien je iets wilt kiezen wat waarschijnlijk flink wat jaren meegaat en waar je dus dagelijks blij mee moet zijn. We helpen je graag op weg met wat tips, zodat jij voorbereidt die showroom inloopt.

VEEL RUIMTE? GROTE TAFEL!

Wanneer je veel ruimte hebt in je keuken, woonkamer of eethoek, kun je het beste direct voor een grote tafel gaan. In plaats van al die ruimte op te vullen met decoraties, planten of kleine meubeltjes, kan een grote tafel echt een statement maken. Laat de ruimte hier omheen ook vooral leeg, zodat de tafel echt alle aandacht kan opeisen. Bij MisterTafel.nl kun je uit veel soorten tafels kiezen die er echt uitspringen in je woonkeuken. Zeker wanneer je op zoek bent naar prachtige, houten tafels kun je hier goed terecht!

VOLG DE TRENDS NIET DIRECT

Je ziet ze in een ontzettend rap tempo komen en gaan; interieurtrends. Het ene jaar moet iedereen een visgraatvloer met zwartstalen deuren en het jaar daarna moet iedereen terug naar de seventies en moet alles kleurrijk zijn. Zo zie je maar weer dat trends niet het belangrijkste zijn. Uiteraard kun je veel inspiratie halen uit de trends van het moment en zelfs van de trends van jaren geleden. Maar pin je niet vast op een bepaalde trend als deze eigenlijk niet zo erg bij jou past en een beetje uit je comfortzone voelt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elk jaar een nieuwe eettafel aanschaft, omdat de vorige eigenlijk niet meer jouw smaak is (of dat nooit geweest is).

WELKE STOELEN KIES JE?

Als laatste is het belangrijk om je af te vragen wat voor stoelen je bij je tafel wilt matchen en hoeveel zitplekken je wilt creëren. Bedenk je goed waar je de eethoek allemaal voor wilt gebruiken. Ben je zo iemand die hier alleen het avondmaal opeet of kan jij de hele dag hangen aan de eettafel? Wil je vooral stoelen die er mooi bijstaan, of wil je stoelen waar je urenlang in kunt dineren? Op basis van de antwoorden van deze vragen kun je gericht op zoek naar leuke, passende stoelen die helemaal voldoen aan jouw verwachtingen en eisen.

Google+