Nieuw Hotel Den Haag The Collector

Opening hotel The Collector op de Haagsche Bluf

The Collector hotel Den Haag – Hotelkamer samensmelting van vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Kiki Reijners, Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: Hotel The Collector Den Haag - Hotelkamer - Kiki Reijners

Heb jij ook dat gevoel bij het zien van een geweldig hotel interieur: 'Daar zou ik het hele jaar wel in willen wonen'? Nou, dan kun je je hart ophalen bij hotel The Collector in Den Haag. Helemaal hip & happening is de bijzondere inrichting van dit boutique hotel. Laat je verrassen door het prachtige hotel interieur design als een mix van fifties en sixties vintage plus klassieke en moderne luxe. Vanaf december 2019 kunnen we allemaal genieten van de gastvrijheid van #thecollectorthehague!

SLOK Hospitality Group opent in december 2019 midden in het bruisende centrum van Den Haag, op de Haagsche Bluf, het langverwachte hotel The Collector. Het Den Haag hotel is een basecamp voor explorers met een neus voor avontuur. Een eigenzinnige en intieme plek waar je belevenissen kunt delen met andere gasten, kunt brainstormen met co-workers of waar je na een heerlijke ochtend in de stad kunt aanschuiven voor een goede lunch. Met de introductie van dit nieuwe luxe lifestyle hotel - vol innovatief design en met een unieke service en een bijzondere horecagelegenheid - krijgt het hospitality-aanbod in de hofstad een flinke scheut energie.

The Collector hotel Den Haag – Hotelkamer met badkamer -  Vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Kiki Reijners, Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: Hotel The Collector Den Haag - Hotelkamer: groene matte verf Farrow and Ball & goudkleurig Jung schakelmateriaal USB en tuimelschakelaar LS 1912 - Kiki Reijners

Hotel Den Haag: Historie meets modern

The Collector vestigt zich achter acht monumentale gevels aan de Haagsche Bluf, een bijzonder hofje middenin de binnenstad van Den Haag met een eclectische mix aan architectuurstijlen. Een glazen loopbrug zorgt voor verbinding tussen de verschillende gebouwen. Het indrukwekkende architectonische transformatieproces en het interieur design van het hotel is in handen van Celine Lin-Chu, mede-eigenaar van SLOK Hospitality Group en Hugo Broeders van HUGO interieurvormgeving.

Het uitgangspunt hierachter is het laten samensmelten van de geschiedenis van het gebouw met vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design. Daarnaast vind je in het hotel bijzondere tentoongestelde collecties, waar zowel historische items als de meest merkwaardige moderne kunstobjecten te bewonderen zijn. “Dit geeft het hotel echt een uniek en persoonlijk karakter. Het is ook ons streven om een onvergetelijke beleving neer te zetten voor de gasten, dus elke ruimte heeft zijn eigen fascinerende collectie. De betovering zit elke keer weer in dit onverwachte”, aldus Celine Lin-Chu.

The Collector hotel Den Haag – Badkamer in de stijl van vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Kiki Reijners, Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: Hotel The Collector Den Haag - Badkamer - Kiki Reijners

Hotelkamers - art rooms

The Collector telt in totaal 57 kamers, variërend van comfortkamers tot suites. De volledig nieuwe bovenste verdieping biedt super lichte kamers met een eersteklas uitzicht over de Haagse binnenstad.

The Collector hotel Den Haag – Hotelkamer in de stijl van vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Kiki Reijners, Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: Hotel The Collector Den Haag - Hotelkamer met kunstenares Julie Gondoin - Kiki Reijners

Alle hotelkamers hebben een uniek karakter dankzij artworks van kunstenares Julie Gondoin. De artworks zijn stuk voor stuk handgemaakt en zijn gebaseerd op twee klassieke kunstwerken: een portret van de Franse Hertogin Elisabeth Of Austria Queen Of France en een anoniem portret van een man welke in het Mauritshuis in Den Haag tentoongesteld staat. Elk artwork vertelt een eigen verhaal en is opgebouwd uit een eclectische verzameling kleine bijzonderheden, zoals kwartetspellen van het Koninklijke Huis, delen van Barbiepoppen, cassettebandjes, lippen en meer.

The Collector hotel Den Haag – Hotelkamer met fifties en sixties vintage, plus klassiek en modern stijlvol design – Farrow & Ball verf (Foto Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: Hotel The Collector Den Haag - Hotelkamer: super matte Farrow and Ball verf & Moduleo Moods vloer in Hongaarse punt - Kiki Reijners

Doing Goods, een jong Nederlands bedrijf dat zijn homeware collecties eerlijk in India laat produceren, ontwierp speciaal voor The Collector een goudkleurige sieradenhouder. Omdat alle producten van Doing Goods handgemaakt zijn, zijn deze ‘wabi sabi’ sieradenhouders - imperfecte items met ieder een eigen verhaal - een uitstekende match voor The Collector.

De bedlampen, gemaakt van antieke standaarden met nieuwe lampenkampen, zijn verzorgd door Entrepôt Holland. De treasure hunters achter dit bedrijf zijn befaamd om hun neus voor zowel unieke antieke en vintage items als nieuwe Nederlandse merken. Verder zijn alle hotelkamers voorzien van een Nespresso-apparaat en de eerlijke en duurzame beautyproducten van Zenology. De minibar kun je geheel naar eigen smaak samenstellen met overheerlijke snacks en dranken die in de lobby verkrijgbaar zijn.

The Collector hotel Den Haag – Hotellobby in de stijl van vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: The Collector The Hague hotellobby rendering - opening december 2019

Hotel The Collector: een lobby vol contrasten

De lobby is de plek waar gasten als eerste kennismaken met The Collector. De kleurrijke contrasten, de vitrines met de tentoongestelde verzamelingen en de bruisende sfeer, maken de lobby van The Collector gegarandeerd tot de meest inspirerende verzamelplek van Den Haag. Niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen met een neus voor avontuur.

The Collector hotel Den Haag – Hotellobby in de stijl van vintage uit de jaren ’50 en ’60, plus klassiek en modern luxueus design (Foto Hotel The Collector  op DroomHome.nl)

Foto: The Collector The Hague hotellobby rendering - opening december 2019

Meer dan een hotel

The Collector heeft, net als zijn gasten, een onvermoeibare nieuwsgierigheid naar de wereld, naar het onbekende, naar nieuwe ontmoetingen, interessante plekken, culturen en ideeën. “Van de mix aan architectuurstijlen en historische gevels van het de Haagsche Bluf tot aan het eclectisch design van de kamers, onze bonte kunstverzamelingen en heerlijke lunchgerechten; het totaal vertelt precies wie wij zijn,” aldus Tsibo Lin, oprichter SLOK Hospitality Group. “The Collector biedt meer dan alleen comfort, design en hospitality. Het is een plek die verrast, uitnodigt en aanmoedigt om te ontdekken en te delen. Een basecamp waar ruimte is voor eigenzinnigheid, met écht persoonlijke service en luxe die ertoe doet.”

The Collector hotel Den Haag – Hard Hat tour met Tsibo Lin, Celine Lin-Chu (SLOK Hospitality Group) en Hugo Broeders van HUGO interieurvormgeving (Foto DroomHome.nl)

Foto: Hard hat tour in hotel The Collector Den Haag - DroomHome 

SLOK Hospitality Group

Het brein achter de The Collector wordt gevormd door horecaondernemers Tsibo Lin en Celine Lin-Chu van SLOK Hospitality Group. De groep is ook de naam achter drie succesvolle boutique hotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub.

The Collector hotel boeken: vanaf december 2019. Het hotel heeft 57 kamers. De hotelkamers zijn beschikbaar vanaf €95-. Bezoek de Hotel The Collector website voor meer informatie.

Google+