Over Hockers, Poefen En Krukjes

Over Hockers, Poefen En Krukjes

Over hockers, poefen en krukjes – Fauteuil en lounge stoel Zuiver Lazy Sack met hocker. (Foto Zuiver  op DroomHome.nl)

Het zijn de subtiele smaakmakers in je zithoek; de verrassend praktische “extraatjes”; de multifunctionele pareltjes met een bescheiden karakter. Een woonkamer wordt écht gezelliger met een hocker, poef of krukje – en je kunt er heel veel kanten mee op. 7 redenen waarom je voor deze ondergeschoven kindjes zou moeten kiezen.

1. Ze verhogen het zitcomfort
Een hocker, poef of krukje is niet alleen om op te zitten; ze breiden je oorspronkelijke zitplaats vooral ook uit met extra luxe en comfort. Een hocker bijvoorbeeld maakt van je tweepersoons bankstel ineens een heerlijke loungeplek; en een poef is heerlijk om als voetensteuntje te gebruiken wanneer je vanaf je design bank naar de televisie kijkt.

2. Je kunt er nog veel meer mee
Vrijwel alle hockers, poefen en krukjes functioneren behalve als zitplaats of voetenbank ook als bijzettafel. Is het oppervlak niet stevig genoeg voor je glas? Zet er dan een leuk dienblad op! Krukjes doen het bovendien erg leuk als decoratiemeubel met een mooie plant erop.

3. Je hebt altijd een extra zitplaats voor gasten
Ook als je een krukje als decoratie gebruikt in de hoek van de woonkamer, gaat de oorspronkelijke functie niet verloren; zodra je gasten krijgt pak je het krukje er gewoon weer bij als zitmeubel. Met een paar van deze handige decoraties in huis heb je altijd genoeg zitplekken voor tijdens verjaardagen en feestjes.

Over hockers, poefen en krukjes –Poef Lavis Holt met geitenhuid. (Foto Lavis  op DroomHome.nl)

4. Ze versterken je woonstijl
Met een hocker, poef of krukje kun je heel goed je gekozen woonstijl benadrukken. Je landelijke zithoek wordt bijvoorbeeld nog gezelliger met een krukje van hout en gebreid katoen, terwijl een kleurrijke jaren ‘70 poef een retro uitstraling aan je interieur geeft.

5. Kinderen worden er blij van
Een hocker is voor kinderen heerlijk om op te klimmen, en ze kunnen gezellig bij je zitten. Een poef leent zich uitstekend als zitplaats voor kinderen wanneer ze aan de salontafel pannenkoeken mogen eten. En krukjes zijn er in zoveel leuke varianten dat je je kinderen zonder moeite leert om netjes rechtop te zitten tijdens het tv-kijken!

6. Ze zijn heerlijk makkelijk
Met name poefen en krukjes neem je zó mee naar buiten, als het zonnetje schijnt en je op het balkon wil genieten van een goed boek. Of pak er een poef bij wanneer je de open haard aan maakt.

7. Er is héél veel leuks op de markt
Soms word je gewoon verliefd op een woonaccessoire. En die kans is groot met de keuze van vandaag! Een poef in de vorm van een schildpad, een krukje met prachtig houtsnijwerk, een hocker met opbergruimte en precies dezelfde print als je kussentjes…

Google+