Plakfolie gebruiken in huis: 6 ideeën

Plakfolie gebruiken in huis: 6 ideeën

DIY tips met plakfolie en plakplastic in het interieur (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Met plakfolie kun je je creatieve brein helemaal los laten gaan. Er zijn zoveel toffe mogelijkheden! In dit artikel delen we een aantal leuke ideeën en vertellen we hoe je plakplastic het beste aan kunt brengen. Maak je alvast een middagje vrij om te knutselen met folie?

Plakfolie aanbrengen: hoe doe je dat?
Plakfolie kun je op twee manieren aanbrengen: nat en droog. Vooral op ramen en andere gladde of glazen oppervlakten kan de natte verwerking erg handig zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je het folie nog kunt verschuiven en positioneren. In beide gevallen knip je het plakfolie van tevoren op maat. Dan haal je de beschermlaag van het folie af, breng je het aan op het (eventueel natgespoten) oppervlak en strijk je het glad. Zorg ervoor dat je alle luchtbubbels en het water eruit strijkt voor een strak resultaat. Snij eventueel de randen bij met een scherp mes.

1. Gebruik het als raamfolie voor minder inkijk
Er is speciale raamfolie te koop waarmee je meer privacy kunt creëren. Dit is erg handig als je aan een drukke weg woont. Door het plakfolie komt er nog steeds daglicht naar binnen, maar heb je wel een stuk minder inkijk. Handige tip: Op Tafelzeilonline.com kun je folie bestellen in jouw gewenste maat. Dit scheelt weer een hoop tijd en gedoe!

DIY - Kast pimpen met plakfolie en plakplastic (Foto: Thomas, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

2. Geef je kast een nieuwe look
Een saaie kast kun je eenvoudig een nieuwe look geven met plakplastic. Geef de deurtjes bijvoorbeeld een andere kleur of bedek de hele kast met een houtlook folie. Je kunt ook een simpel nachtkastje pimpen voor in de kinderkamer met allerlei toffe prints en figuurtjes.

3. Plak het op de keukenkastjes
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de keukenkasten. Ben je uitgekeken op de witte keuken en wil je uit je comfortzone stappen? Zoek een brede rol met plakfolie met een bijzondere print. Binnen een dag lijkt jouw oude keuken weer als nieuw!

DIY - Keuken pimpen met plakfolie en plakplastic (Foto: 123rf.com  op DroomHome.nl)

4. Geef het aanrechtblad een houtlook of marmerlook
Een glad aanrechtblad kun je pimpen met een houtlook of marmerlook folie. Koop in dit geval wel stevig plakfolie van goede kwaliteit zodat je er lang plezier van kunt hebben. Zeker op een keukenblad moet het plastic folie goed vast blijven zitten.

5. Personaliseer broodtrommels of bekers
Raak je altijd je broodtrommel kwijt op het werk? Of heeft jouw kind een drinkbeker mee naar school die eigenlijk niet te herkennen is? Personaliseer het dan met opvallende plakfolie. Je kunt er leuke vormpjes uit knippen en je eigen creatie mee maken. Ook een leuke bezigheid voor een knutselmiddag!

6. Gebruik het als behangstrook op een gladde muur
Een gladde muur kun je opfleuren met een strook plakfolie. Dit is veel eenvoudiger dan het gepruts met behang en lijm. Je kunt het plakplastic zelfs door laten lopen over een kastje wat ervoor staat voor een bijzonder effect. #AD

Google+