Return to Sender Collectie 2018-2019

Return to Sender Nieuwe Collectie 2018-2019

Return to Sender collectie 2018-2019 – aardewerk kommen (Foto Return to Sender  op DroomHome.nl)

Designers Kiki van Eijk en Jouelle Cuppen breiden assortiment uit met bijzondere ontwerpen - Begin oktober lanceert Return to Sender haar nieuwe collectie voor 2018/2019. In het uitgebreide assortiment, onder andere ontworpen door de Nederlandse designers Kiki van Eijk en Jouelle Cuppen, ligt de nadruk op keuken & tafelen. Met tachtig nieuwe producten worden er wereldwijd meer vrouwen ondersteund en biedt Return to Sender hen een kans op een betere toekomst. 

Drie thema’s
De collectie van Return to Sender, een initiatief van Katja Schuurman, is uitgebreid met wel tachtig nieuwe producten in drie verschillende thema’s, elk met een eigen uitstraling. Rust en eenvoud maken het thema ‘Love nature’, ontwikkeld uit liefde voor de natuur. Denk daarbij aan duurzame materialen, zachte aardetinten met veel groen en eenvoudige vormen. ‘A colourful story’ kenmerkt zich door uitbundige kleuren en prints: een bombarie aan gezellige, levendige producten die door speelse vormen en een mix van materialen op zichzelf staan. Het thema ‘Surprising design’ laat vooral vernieuwende ontwerpen zien. Hier wordt ‘out of the box’ geëxperimenteerd met materialen en vormen, speels maar toch gestileerd. Vriendelijk, origineel en grafisch design.

Nieuwe designers
De Nederlandse ontwerper Kiki van Eijk - bekend van haar designs voor onder anderen Hermes, MOOOI en Haagen-Dazs - heeft voor de nieuwe collectie een aantal prachtige producten ontwikkeld. Tijdens het proces liet Kiki zich inspireren door de kleuren van pauwen en de 'bindi', een gekleurde stip op het voorhoofd. Haar coproductie met vrouwen in Bangladesh heeft geleid tot eigentijds en kleurrijk keukentextiel dat in elke Nederlandse keuken past.

Return to Sender collectie 2018-2019 – Manden, rek en lamp (Foto Return to Sender  op DroomHome.nl)

Ook designer Jouelle Cuppen heeft voor Return to Sender haar handen uit de mouwen gestoken. Haar kracht ligt in haar oneindige creativiteit en de snelheid waarmee ze haar ideeën op papier zet. Jouelle is in India met verschillende producenten aan de slag gegaan. Met één van hen ontwierp zij een bijzondere waterkaraf met bijpassend glas, gemaakt van gerecycled materiaal. Naast glaswerk heeft Jouelle ook vrolijke jute mandjes en een jute vloerkleed ontworpen. 

Groter assortiment
Herinner je je de porseleinen ‘two colour cups’ van designer Laura de Monchy uit de vorige collectie nog? Dit jaar wordt haar assortiment aangevuld met porseleinen espressokopjes, bakjes en kandelaars. Al deze producten zijn handgemaakt, waardoor momenteel meer dan tweehonderd maaksters hun familie kunnen ondersteunen. Daarnaast bestaat de nieuwe collectie uit houten dienbladen, kandelaars, theelichten en een fruitmand uit India en vilten onderzetters uit Nepal. Ook woonartikelen als een spiegel, lamp, kussens, opbergers en symbolische kaarsen maken deel uit van het nieuwe assortiment, handgemaakt door vrouwen uit India, Nepal en Indonesië. Kantoorartikelen als notitieboekjes, postkaarten en opbergdozen komen ook uit Nepal. Deze producten zijn gemaakt van lokta-papier: een omvangrijk productieproces waarbij het artikel door de handen van minstens honderd maaksters gaat. In India zijn met veel liefde armbanden vervaardigd, ingelegd met gekleurde stukjes hout. Zo wordt Return to Sender ook buitenshuis meegedragen.

Gifts that make a living
De producten van Return to Sender zijn originele cadeaus die iets teruggeven. Door de artikelen te kopen geef je jezelf een prachtig geschenk terwijl je de maaksters een betere toekomst geeft. De unieke producten zijn handgemaakt door voornamelijk vrouwelijke ambachtslieden in ontwikkelingslanden en worden vervaardigd door oude technieken te combineren met Nederlands design. Gemaakt met liefde en aandacht brengen de producten van Return to Sender de wereld van de maaksters tot leven.

Return to Sender collectie 2018-2019 – Kandelaars, servies en kussens (Foto Return to Sender  op DroomHome.nl)

Over Return to Sender
Katja Schuurman begon in 2006 Return to Sender, dat handgemaakte producten uit de armste regio’s van de wereld verkoopt. Zo creëert Return to Sender werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden en krijgen zij een eigen inkomen, kunnen ze de armoedecyclus doorbreken en worden ze onafhankelijker. De vrouwen die de producten maken verdienen een eerlijk loon, waardoor ze zelf voor hun gezin kunnen zorgen en hun kinderen naar school kunnen. Het is hun weg naar een betere toekomst.

Return to Sender bundelt krachten om nog meer impact te maken op armoedebestrijding en vrouwelijk ondernemerschap en werkt daarom samen met Plan Nederland. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Met deze samenwerking biedt Return to Sender een nieuwe generatie de kans op een baan, om op deze manier de spiraal van armoede te doorbreken.

Katja Schuurman: “Het is fantastisch om te zien hoe onze producenten en designers er weer in zijn geslaagd om prachtige producten te ontwikkelen. Ik ben een levensgenieter en houd enorm van gezellig en lang tafelen, daarom vind ik het zo leuk dat Return to Sender nu meer eerlijke producten voor de keuken op de markt brengt.” Meer informatie: Returntosender.nl 

Google+