Ruimte besparen in de woonkamer: zo doe je dat

Ruimte besparen in de woonkamer: zo doe je dat 

Woonkamer ruimte besparen tips (Foto Kam Idris, Unsplash.com  op DroomHome.nl) 

Heb je het gevoel dat jouw woonkamer te klein is? Of wil je gewoon een ruimtelijk effect creëren in de zithoek? Dan is het tijd om een aantal punten aan te pakken en te veranderen. Hieronder lees je verschillende tips waarmee je flink wat ruimte kunt besparen. Soms is het veel eenvoudiger dan je denkt!  

Kies voor een ronde salontafel

Neem om te beginnen afscheid van de grote, rechthoekige salontafel. Zo’n robuuste tafel neemt onnodig veel ruimte in beslag en is eigenlijk helemaal niet zo handig. Je stoot je scheenbeen regelmatig aan de hoekjes en gebruikt nooit het hele tafelblad. Kies daarom liever voor een compacte ronde salontafel. Dit oogt direct veel ruimtelijker! Je kunt ook twee ronde tafeltjes met een verschillend formaat met elkaar combineren. Deze salontafels kun je onder elkaar of deels in elkaar schuiven, zodat je nog meer ruimte bespaart.  

Woonkamer ruimte besparen met een tv muurbeugel (Foto Kam Idris, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Hang de tv aan de muur

Nog een handige tip: hang het televisiescherm aan de muur! Hierdoor heb je maar een klein tv-meubel nodig en bespaar je veel ruimte. Je kunt er zelfs voor kiezen om het lage kastje helemaal weg te laten. Zorg er in ieder geval voor dat de tv stevig aan de wand hangt. Een tv muurbeugel van Vogel’s is hier erg geschikt voor. Deze tv beugels zijn veilig, eenvoudig te installeren en zelfs verkrijgbaar in een draaibare en/of kantelbare variant. Zo kun je het scherm altijd verstellen in de ideale positie.  

Maak gebruik van de hoogte

Door goed gebruik te maken van de hoogte, kun je de woonkamer groter laten lijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe kast? Kijk dan naar een smalle en hoge variant. Deze neemt maar weinig ruimte in beslag. Ook wat betreft verlichting kun je het beste kiezen voor hoge en smalle lampen. Denk aan een compacte vloerlamp die de hoogte van de ruimte benadrukt. 

Hang wandplanken op

Is jouw woonkamer eigenlijk te klein voor een kast? Dan kun je altijd nog kiezen voor een paar wandplanken. Deze kun je op elke gewenste plek ophangen. Gebruik de planken als opbergruimte of puur voor decoratie. Je kunt er mee blijven spelen en variëren.  

Ga voor compacte decoratie

Je bespaart veel ruimte door alleen gebruik te maken van compacte decoratie. In plaats van een groot dienblad met waxinelichtjes in allerlei houders, kun je ook kiezen voor een compacte kandelaar. En wat dacht je van muurdecoratie? Schilderijen, foto’s en prints aan de muur nemen helemaal geen ruimte in beslag!  

Google+