Tips bij het kopen van een bankstel

Tips bij het kopen van een bankstel

Bankstel kopen tips! (Foto Designer PASTMODERN Kuwait, Anwar Hakim, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Wil je een bankstel kopen? Dat kan best wel een uitdaging zijn. Het is niet gemakkelijk om bankstel te kopen die perfect past in jouw interieur. Daarnaast kan het aanbod ook erg overweldigend zijn door de eindeloze mogelijkheden, waardoor je door het bomen het bos niet meer ziet. Daarom delen we hieronder een aantal handige tips, zodat je een geschikte bank kunt vinden die bij jouw smaak en interieurstijl past.

METEN IS WETEN

De eerste tip is misschien wel de belangrijkste. Koop een bank die past in je interieur. We hebben het dan in het bijzonder over het formaat van de bank. Het is belangrijk om rekening te houden of de bank wel in de kamer past. Sommige mensen kiezen ervoor om een kamerindeling raster te gebruiken. Zo kun je binnen een handomdraai zien of de (hoek)bank wel past in de kamer. Houd daarbij ook rekening met de andere meubelstukken en accessoires in de kamer, want het kan anders al snel rommelig ogen. Dat wil je graag voorkomen.

HET MATERIAAL VAN DE BANK

Het materiaal van de bank speelt ook een belangrijke rol in het maken van een keuze. Leren bankstellen scoren hoog op duurzaamheid. Een leren bank is nagenoeg onderhoudsvrij en het kan voor een stoer item in huis zorgen of juist weer een hele chique uitstraling geven. Bovendien is een leren bank ook erg geschikt voor mensen die last hebben van astma of een allergie hebben tegen huisstofmijt. Stoffen banken zijn een stuk minder gevoelig voor verkleuringen door zonlicht, en in de meeste gevallen een stuk minder prijzig dan een leren bank. Bovendien kun je met een stoffen bank werkelijk alle klanten op wat betreft kleur- en patroonopties. Ook hebben stoffen banken de neiging om een stuk comfortabeler te zijn dan leren bankstellen. Dit is natuurlijk persoonlijk, dus ga altijd proefzitten in een winkel.

VERSCHILLENDE SOORTEN BANKEN OM UIT TE KIEZEN

Nog een ander aspect om rekening mee te houden. Welk soort bankstel wil je kopen? Op dit moment zijn hoekbanken erg hot. Ze zijn ideaal voor gezinnen om te loungen, en sommige banken kunnen zelfs getransformeerd worden naar een slaapbank. Je hebt meteen een sfeervolle opstelling, maar je moet wel rekening houden met de afmetingen. Een hoekbank neemt namelijk al snel relatief veel ruimte in beslag. Een alternatief is een zitbank, die vaak gecombineerd kan worden met een 2-zits of 3-zits bank. In je eentje bankhangen (lees: languit liggen) is geen probleem, maar je huisgenoten moeten dan wel een ander zitplekje gaan zoeken. Een alternatief hiervoor is de elementenbank. Je kunt hiermee eindeloos variëren en dus ook meerdere zithoekjes creëren. Succes!

Google+