Tips om je woning een stijlvolle look te geven

Tips om je woning een stijlvolle look te geven

Stijlvolle woning tips – betonlook tegel vloer (Foto: Keegan Checks, Pexels  op DroomHome.nl)

Is het jouw droom om je woning zo stijlvol mogelijk te maken? Dan ben je hier op de perfecte plek! We gaan het hebben over wat simpele, maar super effectieve tips die jouw ruimte kunnen transformeren in iets waar je echt trots op kunt zijn.

Ga voor betonlook tegels

De eerste tip die we je mee willen geven om je woning een stijlvolle look te geven, is door voor betonlook tegels te gaan. Waarom deze tegels in het specifiek? Het is momenteel ontzettend stijlvol om voor een wat ruwe look te gaan, en een betonlook is ideaal hiervoor. Het is een stuk makkelijker om deze look te bereiken door hier speciale tegels voor te gebruiken. Vaak is het ook nog goedkoper! Kijk dus snel rond voor je favoriete betonlook tegels.

Ga voor een thema

Het kiezen van een thema voor jouw woning kan écht het verschil maken. Of je nu helemaal weg bent van het Scandinavische minimalisme of misschien de robuustheid van de industriële stijl; het helpt enorm om een richting te hebben. Dit betekent niet dat je elk hoekje van je huis moet omtoveren tot een strikte interpretatie van dat thema. Het gaat er meer om dat je een algemene vibe kiest die jou blij maakt.

Voeg opvallende stukken toe

Een huis is geen thuis zonder dat persoonlijke tintje, toch? Dus, waarom zou je niet wat opvallende stukken toevoegen die écht jouw stijl weerspiegelen? Denk aan een kunstwerk waar je hart sneller van gaat kloppen, een vintage vaas die een verhaal vertelt of een unieke stoel die zowel een gespreksonderwerp als rustplek wordt. Deze stukken maken je woning niet alleen uniek, maar laten ook zien wie jij bent. Kies dus iets dat jou echt blij maakt en geef het een ereplaatsje in je huis!

Speel met kleuren

Kleuren hebben de kracht om je humeur in een ogenblik te beïnvloeden, dus waarom zou je daar niet het meeste van maken in jouw huis? Het mooie is, je hoeft echt geen binnenhuisarchitect te zijn om hiermee te spelen. Begin met een basiskleur die je aanspreekt, of dat nu een kalme pastel is of misschien een diepe, gewaagde tint. Van daaruit kun je accentkleuren toevoegen die de boel opfleuren of juist een rustgevend contrast bieden. Durf te experimenteren en laat je persoonlijke stijl de leiding nemen.

Benut verlichting

Verlichting kan de hele sfeer bepalen. Het draait allemaal om het creëren van de juiste vibes met licht. Denk aan zachte, warme lampen die je woonkamer in een knusse cocon veranderen, of felle, heldere verlichting in je werkkamer die je focus een boost geeft. Speel met verschillende lichtbronnen, zoals sfeerverlichting, taakverlichting, en natuurlijk daglicht. Vergeet ook de magie van dimmers niet; hiermee kun je het licht aanpassen aan elk moment en elke stemming.


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+