Tips voor het vinden van de perfecte eettafel

Tips voor het vinden van de perfecte eettafel

Regel nummer één: een eettafel moet passen in je eetkamer. Dat spreekt voor zich. Maar een eettafel kan behoorlijk wat ruimte in beslag nemen en je moet ook nog rekening houden met de ruimte eromheen. Je komt er dus al snel achter dat een zoektocht naar de perfecte tafel helemaal geen gemakkelijke opgave is. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips om je een beetje op weg te helpen. Lees je verder?

Ronde houten eettafel met stalen poot (Foto Sven Brandsma, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

1. Meten is weten

Meten is weten en gissen is missen, dus waar wil je de eettafel gaan plaatsen? Meet daarom eerst de ruimte waar je de tafel wilt plaatsen. Houd ook rekening met de extra marge die je moet inbouwen voor de stoelen. Als vuistregel kun je aanhouden dat er minimaal 80 centimeter loopruimte is rondom de tafel.

Lange houten eettafel met stalen poten (Foto Jean Philippe Delberghe, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

2. Welke vorm tafel kies jij?

Over smaakt valt niet te twisten. De kans is daarom groot dat jij er al uit bent welke tafelvorm jouw voorkeur heeft, maar het is toch verstandig om er nog even bij stil te staan. Ofschoon de rechthoekige tafel de meest voorkomende tafelvorm is, kan een ronde of ovale tafel misschien een praktischere (en dus betere) oplossing zijn. Met een ronde of ovale tafel benut je de ruimte optimaal. Bovendien zul je met alle tafelgenoten in contact blijven waardoor je minder snel een een-op-een gesprek krijgt. Dat komt de gezelligheid ten goede!

3. Wat is de ideale tafelhoogte?

Nog een ander punt om rekening mee te houden. Niet alleen de lengte en breedte zijn van belang bij de aanschaf van een eettafel, ook de tafelhoogte mag niet onderschat worden. Het is wel zo prettig dat de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden, en dat je geen lichamelijke klachten krijgt. Een verkeerde houding kan namelijk nek- en rugpijn, een slechte houding of zelfs een hernia veroorzaken. De perfecte tafelhoogte voor een gemiddeld mens is 76 á 77 centimeter, terwijl langere mensen 78 á 79 centimeter zullen prefereren. Ga eens langs een woonwinkel en neem plaats achter verschillende tafels. We begrijpen dat het wat lastig wordt om een tafel verschillende hoogtes te geven, maar je kunt dit altijd nog oplossen met verschillende stoelen en zithoogtes. Succes!

Google+