Top 5 Interieur Trends 2019

Top 5 Interieur Trends 2019

Top 5 interieur trends 2019 (Foto Pexels.com  op DroomHome.nl)

Het nieuwe jaar staat voor de deur en je hebt behoefte om weer eens een frisse wind door je huis te laten waaien. Gelukkig zijn er ook in 2019 een aantal leuke trends waarmee jij ervoor zorgt dat je huis met de tijd mee gaat. Welke dat zijn? Wij vertellen het je in dit artikel.

Trend #1: Pretty in pink
Misschien niet direct heel mannelijk maar in alle bladen zie je dat zachtroze accenten helemaal hot zijn. Om deze trend te volgen hoef je ook niet je hele meubelverzameling de deur uit te doen want slechts een paar accentjes fleuren de boel al op. Zo zie je veel vazen, kussentjes en gordijnen in het roze. Door de lichtroze accenten creëer je een woning die er fris én gezellig uitziet.

Trend #2: More green
Naast roze, is groen iets wat we veel terugzien in interieur. Het was vorig jaar ook al een trend om veel kamerplanten in je woning te hebben. Dat is erg fijn want het maakt de woning gelijk een stuk gezelliger door de kleur. Daarnaast wordt beweerd dat mensen in een ruimte met veel groen, minder nerveus zijn en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Hieronder een paar manieren waarop ieder deze trend eigen kan maken:

  • Heb jij geen groene vingers en zie je de bui al hangen dat je binnen een aantal weken een huis vol dode kamerplanten hebt? Geen punt! Tegenwoordig zijn er hele mooie echte neppe kunstplanten die niet dood kunnen gaan. Zo’n kunstplant hoeft daarnaast helemaal niet duur te zijn. Als je namelijk gelijk een hoop kunstplanten aan wil schaffen zijn er aanbieders van goedkope kunstplanten die in kwaliteit bijna niet van het echt te onderscheiden zijn.
  • Heb jij vorig jaar al een hoop planten gekocht en wil je er wat creatiefs mee doen? Kies dan voor andere bloempotten. Je kan mixen en matchen voor een wat vrijere sfeer in huis, maar als je een strakker uiterlijk wil, kies je een soort waar je alle planten inzet. Misschien een leuke roze bloempot zodat je gelijk twee trends in je interieur verwerkt?
  • Groen hoeft niet alleen door de planten in je huis verwerkt te worden. Diepgroene fluwelen accenten zie je ook veel terug in catalogussen van woonwinkels. Deze stof- en kleurcombinatie geeft een royaal gevoel in huis.

Trend #3: Heavy metal
Eigenlijk zijn alle soorten metaal welkom anno 2019. Wat we al veel hebben gezien is de industriële look waarbij zware metalen een grote rol spelen. Maar goud, roségoud, zilver, brons en koper zijn eveneens materialen die een woning tot een mooi geheel kunnen brengen. Je kan dit heel subtiel aanpakken door een aantal gouden decoraties zoals beeldjes of kandelaren neer te zetten, maar als je hier meer van wil zien is een staande lamp een echte eyecatcher die sfeer in je huis brengt.

Trend #4: Flowerpower
We hebben al groen maar daar stopt het niet met het natuur-thema. In 2019 zijn bloemen onmisbaar in huis en dat begrijpen wij heel goed. Zo’n fleurig tafereel is ontzettend goed voor je humeur want wie wordt er nou niet vrolijk van bloemetjes? Nu snappen wij dat planten voor mensen die geen groene vingers hebben misschien nog te doen zijn en dat bloemen meestal veel meer verzorging nodig hebben… Daar is ook een oplossing voor. Je voelt hem misschien al aankomen maar behalve kunstplanten zijn er ook prachtige kunstbloemen. Nu denk je misschien gelijk aan een variant die glimt en waar de nietjes nog inzitten, maar tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld kunst orchideeën die niet van het echt te onderscheiden zijn. Zo’n nep orchidee gaat een stuk langer mee dan de echte variant en je hebt er geen omkijken naar. Ideaal vinden wij.

Trend #5: Less is more
Minimalistisch wonen is een nieuwe trend die samenhangt met duurzaam wonen. Vroeger werd het hele huis vol gezet met tierlantijntjes, kastjes en tafeltjes wat je vast aan het huis van je oma doet denken. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen de behoefte aan een praktische inrichting met een paar uitgesproken meubels of decoraties zoals een grote lamp. Deze trend is overgevlogen vanuit Scandinavië, waar sowieso veel inspiratie uit wordt opgedaan.

Be creative
Met deze trends kan je een hoop en dat bevelen we je ook aan. Het gaat erom dat jij je thuis voelt in je eigen huis met een stijl die bij je past. Ben je niet zo van het minimalisme? Dan kan je bijvoorbeeld losgaan met alle andere trends om er een bonte boel van te maken. Ook hoef je niet meteen al je oude meubels de deur uit te doen maar verf bijvoorbeeld zelf je tafel in een andere kleur, dat scheelt een hoop en het voelt toch alsof je wat nieuws in huis hebt.  

Google+