Trend: Kleine Salontafels Combineren In Je Interieur

Trend: Kleine Salontafels Combineren In Je Interieur

Kleine Salontafels en Bijzettafels Combineren in je Interieur (Foto  op DroomHome.nl)

Het combineren van salontafels gebeurt steeds vaker in het interieur. Vooral kleine salontafels worden enthousiast gecombineerd tot een passend duo of trio. Een grote salontafel staat vaak groot, opvallend en robuust midden in de kamer. Een aantal kleinere salontafels is net zo praktisch, maar het staat een stuk eleganter en gezelliger. Met name in het Scandinavische en moderne interieur krijgen combinaties een steeds grotere plek.

Waarom combineren?
Een grote salontafel is best handig. Maar het combineren van kleine salontafels is eigenlijk nog een stuk praktischer. Je kunt de kleinere tafels bijvoorbeeld heel handig even opzij zetten als je wilt schoonmaken. Ook als er visite is, is het handig om wat te kunnen schuiven met de tafels. Zo heeft iedereen een handig salontafeltje in de buurt om gebak en koffie op te kunnen zetten. Een combinatie van kleinere salontafels geeft je interieur ook een speelse, open uitstraling. Vooral dat laatste zette veel stylisten aan het denken. In de huidige collectie van veel woonwinkels zie je een steeds groter aanbod kleine salontafels. Het combineren van salontafels in winkel en webshop is een trend die zich naar verwachting alleen maar verder uit zal breiden.

Mooie combinaties maken
In winkels en webshops zie je steeds vaker combinaties van salontafels terugkomen. Vaak zijn het bij elkaar passende setjes die samen worden verkocht. Dat is natuurlijk handig, want dan heb je in een keer een prachtig matchend setje. Ben je heel creatief, dan kun je natuurlijk ook zelf je combinatie samenstellen. Het kan bijvoorbeeld ook mooi zijn om verschillende soorten salontafels te combineren. Doe van tevoren inspiratie op voor leuke ideeën en combinaties, bijvoorbeeld in woonbrochures. Kijk daarbij niet alleen naar salontafels, maar ook naar bijzettafels. Deze zijn kleiner en zijn vaak leuk met elkaar te combineren.

Kleine Salontafels Combineren met Mooie Woonaccessoires in je Interieur (Foto  op DroomHome.nl)

Tips en adviezen bij het zoeken naar een combinatie
Het zoeken van een combinatie kan lastig zijn. Wat zijn nou echt punten waar je op moet letten? Allereerst is het advies om salontafels van verschillende formaten te combineren, omdat dit een speels effect geeft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je set goed past bij de rest van je interieur. En uiteraard heeft ook je gezinssituatie invloed op je keuze. Heb je kinderen, dan kies je eerder voor een paar robuuste en stevige tafels, terwijl je anders misschien zou kiezen voor elegante chique tafeltjes. Kijk ook goed naar de laatste interieurtrends: het is natuurlijk extra leuk als je tafels niet alleen mooi zijn, maar ook hartstikke hip.

Met kleine salontafels kun je alle kanten op. Vrijwel alle kleine salontafels kunnen gecombineerd worden tot een set. Meestal wordt gekozen voor twee of drie tafels van verschillende formaten. Je kunt de tafels op allerlei manieren neerzetten en zo telkens je interieur veranderen. Bovendien kun je ook spelen met de decoraties. Je kunt bijvoorbeeld elk tafeltje een eigen decoratie geven, zodat je een grappig effect krijgt. Kortom: salontafels combineren in je interieur is niet voor niets een sterke trend aan het worden!

Google+