Maak een thuisbioscoop in jouw droomhuis

Maak een thuisbioscoop in jouw droomhuis

Thuisbioscoop maken tips: van big beeldscherm tot stevige slaapbank (Foto Cottonbro, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Veel mensen dromen van een eigen bioscoop in huis. Een aparte kamer waar je optimaal kunt genieten van je favoriete films. Je kunt er op ieder moment van de dag heen en bespaart zo ook nog eens een hoop geld op bioscoopkaartjes. In dit artikel lees je hoe je het echte bioscoopgevoel in huis kunt halen, welk beeldscherm je moet kiezen en waarom een stevige slaapbank niet mag ontbreken.

GROOT, GROTER, GROOTS: HET BEELDSCHERM

Het beeldscherm is een van de belangrijkste elementen in een thuisbioscoop. Over het algemeen geldt: hoe groter, hoe beter. Het beste is om een extra groot televisiescherm aan te schaffen en deze aan de wand te hangen. Wil je liever wat minder geld uitgeven? Kies dan voor een beamer. Hiermee kun je het beeld lekker groot op de muur projecteren. Als je de wand wit verft, is een projectiescherm vaak helemaal niet nodig.

SPEAKERS VOOR HET ECHTE BIOSCOOPGEVOEL

Je krijgt pas echt een bioscoopgevoel met een surround speakersysteem. Verdeel de speakers slim over de ruimte, zodat het geluid van alle kanten komt. Overweeg om de bioscoopkamer extra te isoleren met akoestische wandpanelen om geluidsoverlast te voorkomen.

ONDERUITGEZAKT OP EEN COMFORTABELE BANK

Uiteraard mag een heerlijke bank niet ontbreken in een home cinema. Zorg ervoor dat je er moeiteloos een paar uur op kunt zitten. Nog beter: koop een luxe slaapbank in plaats van een normaal bankstel. Deze kun je tijdens een romantische film omtoveren tot een heerlijk bed. Hoe gezellig is dat? Neem bijvoorbeeld deze hoekslaapbank Comfy met chaise longue. Een groot voordeel van een slaapbank is dat je hiermee de thuisbioscoop ook kunt gebruiken als logeerkamer.

VERDUISTERENDE RAAMBEKLEDING

De film komt het beste tot zijn recht in een donkere ruimte. Vergeet daarom niet om verduisterende raambekleding aan te schaffen. Lange gordijnen van een dikke stof dragen bij aan een betere akoestiek in de thuisbioscoop. Maar ook rolgordijnen, jaloezieën en andere verduisterende raamdecoratie is een prima keuze.

GROTE FILMPOSTERS AAN DE MUUR

Creëer een gezellig sfeer door een aantal grote posters aan de muur te hangen. Bijvoorbeeld van jouw favoriete films, series of acteurs.

SNACKS EN MINI KOELKAST

Maak de home cinema helemaal compleet met een kleine koelkast en ruimte om snacks in te bewaren. Als je het helemaal goed wil aanpakken, kun je misschien zelfs een kleine popcornmachine aanschaffen. Hiermee maak je zeker indruk op vrienden die langskomen voor een filmavondje! Ook kinderen worden hier ongetwijfeld heel enthousiast van.

Google+