Van woonkamer tot droomkamer! 6x inspiratie

Van woonkamer tot droomkamer! 6x inspiratie

Woonkamer inspiratie warm (Foto: Philip Warp, Pexels  op DroomHome.nl

De mooiste woonkamer inspiratie voor de huiskamer van je dromen! In dit blog geniet je van 6 trendy tips en tricks om zelf je woonkamer warm en comfortabel in te richten. Van de knusse woonkamer met ronde vormen, prachtige meubels en aaibare kleden tot natuursteen woonaccessoires en dromerige hangplanten…. Alles voor jouw unieke woonkamer interieur met een zachte ‘W’!

Warme woonkamer inspiratie – 6 Tips & tricks!

Tip 1 – Lazy liggen op je comfi hoekbank!

De comfortabele hoekbank, die thuis op je wacht… dat gevoel maakt je hele dag goed! 

Wat een heerlijkheid: lekker languit op de bank een filmpje kijken met een bak popcorn. De uitgebreide hoekbanken collectie van OTTO wil je zien! Je luxe hoekbank kan de lange lazy zijde links of rechts hebben, verstelbare hoofdsteunen, een slaapfunctie, een handige bedkist en zelfs sfeervolle LED verlichting. Een hoekbank in lichte tinten met zalige plofkussens is dé woonkamer inspiratie must have in de warme interieur styling.

Ronde vormen en natuursteen in de luxe woonkamer (Foto: Antoni Shkraba, Pexels  op DroomHome.nl

Tip 2 – Ronde vormen & natuursteen

Ronde, ovale en golvende vormen brengen zachtheid in je warme woonkamer interieur.

De harde rechte hoeken van de salontafel hebben plaatsgemaakt voor één of meerdere ronde salontafels in wellicht verschillende hoogtes. Laat de ronde vorm terugkomen in heerlijke fluffy kussens, net iets van elkaar verschillende vazen en kandelaars van natuursteen. Travertin en lichte marmer soorten versterken het gevoel van zachtheid, warmte, rust en eenheid in het interieur van de woonkamer. Op bovenstaande foto zie je hoe je een luxe woonkamer uitstraling creëert met rond gevormde woonaccessoires en salontafel, travertin schouw, sisal kleed en design hanglamp met ronde glazen bollen.

Roze velvet fauteuils op vloerkleed met verweerd geometrisch patroon, apart zitje in de woonkamer (Foto: Rachel Claire, Pexels  op DroomHome.nl

Tip 3 - Eilandje apart met een vloerkleed

Bij warme woonkamer inspiratie denk je gelijk aan vloerkleden!

Een kleed voor de loungebank is altijd heerlijk warm aan je voeten. Daarnaast is een vloerkleed de ultieme accessoire waarmee je een intiem eilandje creëert in je wellicht te grote woonkamer. Het kleed met z’n verweerde kleurrijke grafische patroon op bovenstaande foto biedt geborgenheid en ruimte voor een fijn gesprek in de comfortabele roze velvet fauteuils.

Serveerwagen & drank trolley in de gastvrije woonkamer (Foto: Taryn Elliott, Pexels  op DroomHome.nl

Tip 4 - Chique serveerwagen voor hapjes & drankjes

Gezellig! Laat de gastvrije kant van jouw woonkamer zien met een elegante serveerwagen.

Dit sfeerverhogende verrijdbare meubeltje wordt wel een drank trolley genoemd, maar is ook ideaal voor heerlijke hapjes en een luxe high-tea party. Er is altijd wel een hoek of kaal stuk muur in de woonkamer, waar de serveerwagen als interieur eye catcher ‘geparkeerd’ kan worden. De serveerwagen op bovenstaande woonkamer inspiratie foto heeft ook hier een warme ronde vorm van glanzend metaal en schapjes van glas. RVS, inox en chroom zijn de blinkende interieur trendkleuren van de komende jaren, die de tinten rood koper en goud gaan opvolgen.

Ronde spiegel set in de donkere en/of kleine woonkamer (Foto: Rachel Claire, Pexels  op DroomHome.nl)

Tip 5 - Spiegel set in organische vorm

Spiegeltje, spiegeltje aan de woonkamer wand… De spiegels van dit moment zijn ware kunstwerken aan de muur.

Tover met spiegels! Plaats een spiegel op de juiste plek in de huiskamer en breng natuurlijk licht van buiten binnen in donkere hoeken en plekken. Je zet hierdoor minder snel de verlichting aan en bespaar je energie. Zo ben je lekker duurzaam bezig! 

De weerspiegeling van het licht en de ruimte laat een kleine woonkamer groter en minder benauwd lijken. De ronde spiegel set op bovenstaande foto creëert als het ware spannende doorkijkjes naar de achterliggende kamer.

Hangplanten in de groene duurzame woonkamer (Foto: Charlotte May, Pexels  op DroomHome.nl

Tip 6 - Hippe hangplanten, groen & duurzaam

Voor groene woonkamer inspiratie kun je niet om grote XL planten en hippe hangplanten heen!

Planten brengen kleur in je woonkamer én ze zuiveren op een natuurlijke manier de lucht. Phipsalis, Chinees lantaarnplantje, de erwtenplant, Hedera en de meest bijzondere de Tillandsia luchtplant zijn hippe planten die je met een haak aan de muur of aan het plafond kunt ophangen. De klimop planten op bovenstaande foto vormen samen een meterslange levende guirlande langs de huiskamer wand. Verzin het maar!

Google+