Vier belangrijke woontrends van dit moment

Vier belangrijke woontrends van dit moment

Belangrijke woontrends van nu (Foto: 123RF op DroomHome.nl)

Dit is een gesponsord artikel.

Sta jij op het punt om eens flink aan de slag te gaan in jouw woning? Misschien is het dan fijn voor je om te weten wat nu belangrijke woontrends zijn. Hoewel niet iedereen even trendgevoelig zal zijn, geeft het je toch een idee van wat je in de winkels kunt verwachten. Met deze adviezen stel je zo de ideale woonkamer samen.

Eerst zullen we je vertellen welke trends wij op dit moment op de markt zien. Daarna gaan we kort in op hoe je dit kunt toepassen in jouw eigen woon- of slaapkamer. We sluiten af door je voor te stellen aan de mogelijkheden van vidaXL, een webwinkel die duidelijk op de hoogte is van de laatste trends en waar je onder meer de beste tv-meubels en kledingkasten scoort.

Deze trends zien wij op dit moment op de markt

Natuurlijk zijn wij ons er dus van bewust dat niet iedereen zich evenveel aan wil trekken van de trends op de markt, maar deze bepalen uiteindelijk wel voor een groot deel wat er in de winkels ligt. Dit is wat je, vooral bij de betere webwinkels, dan ook mag verwachten:

- Oog voor het milieu: Het is niemand ontgaan dat er veel beter voor het milieu gezorgd moet worden. Waar dit al een aantal jaar terug te zien is in de materiaalkeuze voor meubels en de productie daarvan, is dit een trend die duidelijk blijft groeien. Recycling is helemaal hip en meubels worden tegenwoordig dan ook gemaakt van materialen die we tien jaar geleden nooit hadden kunnen verwachten.

- Steeds meer groen: Hoewel het bij de meesten inmiddels wel bekend is dat groen in huis eigenlijk alleen maar voordelen heeft, blijft deze trend in de breedste zin groeien. Planten en bloemen horen niet alleen meer thuis in de woon- of slaapkamer, maar komen echt in elke kamer voor. Waarom ook niet? Natuur in huis is goed voor je gezondheid, je humeur en het geeft echt een frisse uitstraling.

- Hybride wonen: Het thuiswerken lijkt in Nederland definitief terrein te hebben gewonnen. Dit is ook zichtbaar als het gaat om woontrends. Vroeger werd er in huizen gewoond, nu wordt er ook gewerkt en vaak op een beperkt aantal vierkante meters. Dit vraagt om flexibele oplossingen. Ook zijn steeds meer mensen op zoek naar oplossingen om een deel van de woning af te scheiden.

- Minimalisme: De trend voor less is more lijkt duidelijk gezet. Niet alleen geeft dit een opgeruimd gevoel, het is simpelweg erg strak en bespaart veel werk. Als jij je ook wilt ontdoen van te veel spullen en meubels is het verstandig om te kiezen voor een een aantal mooie basisproducten. Daar kun je zeker een statement mee maken, maar houd het verder vooral eenvoudig.

Waar kun je het beste hippe meubels kopen?

Als je dan besloten hebt dat je jouw woning opnieuw in gaat richten en daarbij de laatste trends wilt volgen, wil je ook kopen op de juiste plek. Het internet is daarvoor simpelweg de beste omgeving. Hoewel het ergens begrijpelijk is dat een winkelstraat bezoeken ook leuk is, kan dit nooit opwegen tegen de vele voordelen van de digitale wereld.

Allereerst hoef je voor een online aankoop niet eens de deur uit. Je kunt simpelweg achter je computer gaan zitten of je telefoon erbij pakken. Daarnaast hoef je niet meer van winkel naar winkel om prijzen te vergelijken. Het is een kwestie van een paar keer met je muis klikken en je weet waar je aan toe bent. Een ander groot voordeel van het internet is dat je je bestelling thuis geleverd krijgt en dus niet zelf hoeft te gaan sjouwen.

We willen je wel graag waarschuwen. Er zijn helaas louche webwinkels in Nederland die meubels verkopen, maar die bijvoorbeeld helemaal niet leveren. Kies dus altijd voor een organisatie met een keurmerk en controleer vooraf of er een goede klantenservice aanwezig is. Je controleert de kwaliteit ook door de onafhankelijke recensies van anderen op andere sites te lezen.

vidaXL is op de hoogte van de laatste trends

Als je zeker wilt weten dat je direct de juiste producten ontvangt en die passen binnen een moderne look zeggen wij: winkel bij vidaXL. Die webshop heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van moderne meubels, die passen binnen verschillende stijlen. Naast een uitgebreid assortiment, vind je hier ook een snelle levering en bijzondere producten.

Jij bent nu in ieder geval weer helemaal op de hoogte van de laatste trends op de markt en kunt hier op in spelen als je die nieuw aanschaf gaat doen. Waar we verwachten dat dit ontwikkelingen voor de lange termijn zijn, houden we je binnenkort natuurlijk gewoon weer op de hoogte van weer de nieuwste trends.

Google+