Vintage woontrends 2022

3 Vintage interieurtrends 2022 met tweedehands parels

Vintage woontrends 2022 trendrapport (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

Een nieuw woonseizoen, nieuwe vintage woontrends 2022! Tijd voor een kleine make-over van je huis met tweedehands meubels en woonaccessoires. Of je nu een kleurrijk boho interieur hebt of juist strak en modern, tweedehands meubels passen overal bij en geven elke ruimte in een klap een unieke look. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan ze door de veelal goede kwaliteit lang mee. Zin om aan de slag te gaan met de vintage interieurtrends 2022?

De interieurexperts achter tweedehands meubelplatform Reliving bespreken de drie favoriete vintage woontrends 2022 en tippen je vijf verschillende soorten tweedehands items, die goed staan bij elk van deze interieurtrends. Deze vintage finds zorgen er komend seizoen - en nog héél veel langer – voor dat jouw huis er mega knap uit ziet.

Preview - vintage woontrends 2022: Retro, Japandi en back to the nineties

Nieuwe woontrends betekenen niet dat je je hele interieur op de schop hoeft te doen. Laat ze dienen als inspiratie om je huis helemaal naar jouw wens in te richten. De tip van Reliving luidt: Kijk eerst eens naar wat er al is, voordat je een nieuw item koopt. Met een paar toffe tweedehands items, creëer je al een hele nieuwe look in huis. Jody Klaassen, co-founder van Reliving bespreekt drie belangrijke interieurtrends voor dit woonseizoen en vertelt hoe je ze gemakkelijk met tweedehands items kunt creëren.

Vintage woontrends 2022: vintage woonstijl 2022 RETRO meubels en woonaccessoires (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

Houd je van retro, dan zit je dit jaar sowieso goed. De jaren veertig tot en met zeventig zijn helemaal terug van weggeweest. Voor je interieur betekent dit, dat we items uit deze tijdperken combineren voor een knallend geheel. Denk bijvoorbeeld aan een eye-catching fauteuil in combinatie met een mooie retro lamp. Met verschillende tweedehands items zit jij voor deze stijl gegarandeerd goed.

Vintage woontrends 2022: vintage woontrend 2022 JAPANDI meubels en woonaccessoires (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

Ga je in huis liever voor rust en eenvoud, dan kun je gerust je hart ophalen: een trend die we komend jaar veel terugzien is Japandi. Een mix tussen Scandinavisch en Japans, dat zich kenmerkt zich door een rustige vormgeving en een ingetogen kleurenpalet met warme tinten en zachte materialen. Met toffe tweedehands items, zoals vloervazen, stoelen met papercord of webbing en houten meubels, kun je deze stijl gemakkelijk in huis halen.

Vintage woontrends 2022: vintage woontrend 2022 URBAN meubels en woonaccessoires (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

Een derde trend die we dit jaar veel zien is Urban. Een interieurstijl die zich laat inspireren door street art van bijvoorbeeld Jean-Michel Basquiat en Keith Haring, en de jaren 90. De hang naar dit tijdperk zien we al langer in de modewereld, en heeft inmiddels ook zijn weg weten te vinden naar de wereld van interieur. Dat wil zeggen vrolijke kleuren en geometrische prints.

Beste vintage finds in de woontrends 2022 RETRO, JAPANDI en URBAN

Wil je graag weten wat nog meer bij deze stijlen past? We lichten het toe aan de hand van vijf populaire tweedehands items.

Vintage woontrends 2022: vintage finds – Vintage dressoir (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

1 - MUURBLOEMPJES | Vintage dressoir

Vintage dressoirs zijn ontzettend populair en dat is ook niet zo gek. Een mooi dressoir kan echt een pronkstuk in huis zijn en is bovendien heel leuk om te stijlen. Je kunt er je persoonlijke items op uitstallen en de opstelling daarvan regelmatig verwisselen. Dat geeft telkens weer een nieuwe uitstraling. Met name mid-century dressoirs zijn dit jaar populair. De vormgeving van deze kasten is vrij strak en gestroomlijnd, waardoor deze meubels heel goed te combineren zijn met een Japandi interieur en moderne items. Maar ook in de retro en urban stijl, doet dit tweedehands item het goed. Let wel, een mooi vintage dressoir is een heus investment piece, Maar houd je het meubel netjes, dan zal je er echt jaren plezier van hebben.

Vintage woontrends 2022: vintage finds – Vintage vazen (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

2 - STATEMENT PIECE | Vintage vazen

Vintage vazen zijn er in alle soorten en maten, van Delfts Blauwe kaststellen tot West Germany keramiek en Franse exemplaren van persglas. Voor iedereen die nog niet eerder tweedehands interieur items heeft gekocht, is de vaas het perfecte instapmodel. Ze zijn er voor ieder budget en kunnen eenvoudig per post verstuurd worden. Een mooie vintage vaas heeft over het algemeen meer karakter dan een nieuw exemplaar, omdat deze vaak kleine oneffenheden in het keramiek of glas vertoond, die erop wijzen dat de vaas handgemaakt is. Hierdoor zal het dus nooit gebeuren dat je bij een vriendin thuiskomt en zij exact dezelfde vaas heeft staan. Elke vaas is uniek en een echte eyecatcher.

Vintage woontrends 2022: vintage finds – Vintage fauteuil (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

3 - COME AND HAVE A SEAT | Flitsende vintage fauteuil

Met een tweedehands fauteuil, vaak gemaakt in de jaren vijftig, zestig of zeventig, haal je een heus designitem in huis. Er zijn uitvoeringen waarvoor je soms wel eens iets dieper in de buidel moeten tasten, maar voor wie simpelweg op zoek is naar de ultieme comfortabele stoel om lekker in te lezen of tv te kijken is er ook genoeg keus. Ook fijn: Veel tweedehands fauteuils zijn door verkopers op professionele wijze opnieuw gestoffeerd en daardoor niet van nieuw te onderscheiden.

Vintage woontrends 2022: vintage finds – Vintage lamp (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

4 - LICHTPUNTJE | Vintage lamp

Een lamp kan echt een juweeltje in de ruimte zijn, en voor vintage lampen geldt dat misschien nog wel meer. Wie denkt dat je bij het zoeken naar een vintage lamp al snel bij een stoffige kroonluchter uitkomt heeft het mis. Met name lampen uit de jaren zestig, kunnen ontzettend modern ogen. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals geborsteld metaal of glas, wat ze een eigentijdse uitstraling geeft. Met name vintage mushroom lampen zijn net als voorgaande jaren, enorm populair. Deze hang naar organische vormgeving in verlichting zien we nu ook bij nieuw geproduceerde lampen weer terugkomen. Wil je een origineel model? Dan kun je beter op zoek naar vintage.

Vintage woontrends 2022: vintage finds – Vintage bijzettafel (Foto Reliving.nl  op DroomHome.nl)

5 - EXTRA | Vintage bijzettafel

Vintage bijzettafeltjes zijn een veel gezocht tweedehands item. Een van de redenen hiervoor is dat groen uiterst populair is in huis, en een bijzettafel zich uitstekend leent als plantentafel. Het leuke aan vintage bijzettafels is dat ze van zeer uiteenlopende materialen zijn gemaakt. Er zijn beeldige Hollywood Regency stijl tafeltjes met messing of koperkleurig metaal en glas, maar ook tafeltjes van allerlei soorten natuursteen zoals marmer of travertin. Daarnaast is er een heel scala aan prachtige houtsoorten. Mimisets of ‘nesting tables’, zijn komend jaar bijzonder gewild. Dit is een set van meestal drie tafeltjes die je onder elkaar kunt schuiven. Ze zijn ideaal om leuke hoogteverschillen mee te creëren voor je planten.

Vintage woonaccessoires en tweedehands meubelen online kopen tips

  • Tweedehands meubelen online inspecteren is wat lastiger. Daarom raden we aan om bij resellers te kopen die een kwaliteitscheck doen en alleen met geverifieerde verkopers werken.
  • Zie je een mooi meubel, maar is het een slechte foto? Gok het er niet op en vraag of ze een foto of video kunnen sturen in daglicht. Alleen zo kun je goed het kwaliteit checken en de juiste kleur zien.
  • Het is soms lastig om online de grootte van meubels in te schatten. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen en tape bijvoorbeeld eerst het formaat van een kast op de muur of grond waar je hem wilt hebben.
  • Tweedehands items zijn niet gemaakt voor de 21e eeuw, check daarom altijd goed of stekkers van lampen nog wel in onze huidige stopcontacten passen.
  • Vraag na in wat voor type huis het meubelstuk gestaan heeft. Denk aan huisdieren, of rokers. Dat soort geurtjes zijn vaak zeer hardnekkig.

Kopers én verkopers: kijk voor meer informatie op Reliving.nl.

Google+