3 Kleuren vloerkleden waar je niet snel aan denkt

3 Kleuren vloerkleden waar je niet snel aan denkt

Verrassende vloerkleden kleuren – groen kleed (Foto: SpaceJoy, Unsplash  op DroomHome.nl)

Als je op zoek bent naar een vloerkleed, dan kom je vaak dezelfde kleuren en patronen tegen. Zo vind je al snel een variatie op een Perzisch tapijt, maar zou je bijvoorbeeld niet snel stuiten op een beige vloerkleed. In dit artikel gaan we in op een aantal kleuren waar je niet snel aan zou denken of die in eerste instantie niet aantrekkelijk klinken. Maar als je ze op de juiste manier inzet, kunnen ze je interieur naar een hoger niveau tillen. Lees verder!

Groen

Een groen vloerkleed klinkt misschien als een gewaagde keuze, maar niets is minder waar. Het toevoegen van een groene kleur aan je interieur kan de uitstraling van natuur brengen, wat kan zorgen voor een gevoel van rust, harmonie en vrede in huis. Gelukkig zijn er veel tinten groen beschikbaar, ook in vloerkleden. Als je niet van felle kleuren houdt, is een mintgroen vloerkleed een optie. Dit is een zachtere tint die toch sereniteit in huis brengt. Als je juist op zoek bent naar een warmere tint, dan kan olijfgroen een goede keuze zijn. Groen is een bijzondere kleur omdat bijna alle tinten gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Dus als je al veel groen in je interieur hebt, kun je nog steeds een vloerkleed vinden dat past bij jouw stijl en smaak!

Verrassende vloerkleden kleuren – paars kleed (Foto: Stephanie Harvey, Unsplash  op DroomHome.nl)

Paars

Een paars vloerkleed kan net zo gewaagd zijn als groen, maar op een geheel andere manier. Paars is de kleur van passie en spiritualiteit en wordt vaak als een echte "vrouwenkleur" gezien. Toch kan deze kleur op een krachtige manier stijl toevoegen aan een ruimte. In tegenstelling tot groen, dat goed te combineren is met andere tinten groen, werkt een paars vloerkleed vooral goed in combinatie met andere kleuren. Zo staat het bijvoorbeeld prachtig bij zwarte of grijze meubels, maar ook in combinatie met een ander tapijt. Er zijn veel verschillende tinten paars verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke uitstraling. Een diep paarse kleur kan bijvoorbeeld een echte eyecatcher zijn in jouw interieur!

Verrassende vloerkleden kleuren – beige kleed (Foto: Katsia Jazwinska, Unsplash  op DroomHome.nl)

Beige

Een beige vloerkleed kan wellicht de indruk wekken dat het weinig verschil maakt in huis of zelfs een grauwe uitstraling geeft. Maar juist op een subtiele en natuurlijke wijze brengt het een warme kleur in huis. Hierdoor werkt het rustgevend en zorgt het voor een ontspannen sfeer. Daarnaast doet het denken aan zand en brengt het de zomerse strandervaring in huis. Er zijn veel verschillende tinten en variaties van beige verkrijgbaar, die passen bij zowel een warme als een koele inrichting. Heb jij al een passend vloerkleed in huis?

Google+