5 Tips voor een Duurzame Terrastegel

5 Tips voor een Duurzame Terrastegel

5 Tips voor een duurzame terrastegel - Keramische tegels voor buiten Naxos Esedra Olimpia (Foto Totaaltegel.nl  op DroomHome.nl)

Misschien heb je ze al gespot op een tuinbeurs of in een woonprogramma: prachtige keramische tegels voor je terras. Deze speciaal gebakken tegels voor buiten hebben een heleboel positieve eigenschappen om met succes een mooi strak duurzaam terras aan te leggen in de tuin. We hebben de voordelen van de keramische terrastegel op een rijtje gezet.

1 – Kleurvast
Iedere natuursteen tegel ziet er toch weer net wat anders uit, wat het uniek maakt. Weer en wind laten echter in de loop van de tijd wel hun sporen achter op deze terrastegel. Het blijft een natuurproduct. Keramische tegels voor buiten zijn daarentegen kleurvast. Het dessin, de uitstraling van de hele tegel blijft altijd gelijk aan hoe je het destijds gekocht hebt. Super handig is natuurlijk dat gemorste wijn en vetvlekken van barbecue gerechten easy verwijderd kunnen worden.

5 Tips voor een duurzame terrastegel - Keramische terrastegels voor buiten met basalt look, hardsteen look, leisteen look, Travertin look, hout look, quartsiet look en beton look (Foto Totaaltegel.nl  op DroomHome.nl)

2 – Slijtvast en krasbestendig
Keramische tegels zijn heel duurzame tegels. Ze zijn speciaal zo gebakken dat de tegels slijtvast zijn en een hele lange levensduur hebben. De eerste krassen zijn het ergst zeggen ze altijd. Liever niet op je nieuw aangelegde terras. Kijk, daar hoef je je geen zorgen over te maken met keramische tuintegels. Die zijn krasbestendig. Het verschuiven van tuinstoelen, schurende speeltjes van kinderen, maar ook rondrennende huisdieren: het maakt nu allemaal niet meer uit.

3 – Antislip
Als de zon verschijnt na een heerlijk verkoelend buitje, ruikt alles lekker fris en is het heerlijk buiten zitten. Als het terras nog nat is, zorgt het antislip profiel van de keramische tegel er voor dat je niet uitglijd. Wel zo veilig! In de winter heb je misschien een paadje gemaakt of de oprit gestrooid met dooizout om de weg vrij te maken van sneeuw. Geen probleem, het strooizout bijt niet uit in de vorstbestendige keramische tegel.

5 Tips voor een duurzame terrastegel - Keramiek op beton tegels voor buiten met leisteen en beton look (Foto Totaaltegel.nl  op DroomHome.nl)

4 – Keramiek op beton tegel
Naast de keramische terrastegels (zo’n 2 cm dik) zijn er nu, ook helemaal nieuw, de dikkere keramiek op beton tegels. Deze tegel van beton (3-4 cm dik) heeft een toplaag van keramiek van 1 cm. Anders dan bij de keramische tegel, kan deze tegel makkelijk in het zand gelegd worden. Bij keramiek op beton van Totaaltegel heb je keuze uit een fantastisch mooi assortiment o.a. geïnspireerd op natuursteen tegels als leisteen en hoogwaardig beton, zelfs met een leuk motief.

5 – Buiten & binnen
Een keramische tegel voor buiten kun je ook binnen leggen (niet andersom). Zo lopen buiten en binnen perfect in elkaar over. Helemaal geweldig toch als je jouw geliefde interieurstijl helemaal kunt doorvoeren tot in de tuin. Zet de schuifdeuren maar alvast open!

Eigenlijk als je het zo leest is de keramische tegel de meest onderhoudsvriendelijke tegel voor buiten!

Google+