Alles wat je wilt weten over vloerkleden

Alles wat je wilt weten over vloerkleden

Vloerkleden tips & alle voordelen! – Wit rond vloerkleed in de woonkamer (Foto Hutomo Abrianto, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Vloerkleden heb je natuurlijk nog steeds in allerlei verschillende kleuren, stoffen en formaten. Maar hoe combineer je deze kleur nu het beste binnen jouw interieur? Een hoogpolig kleed brengt extra sfeer en warmte in het interieur. Een rond vloerkleed kan de ruimte optisch een stukje groter laten lijken. Dit kleed leent zich dus bij uitstek in een kleinere ruimte. Maar vergeet ook niet de vintage kleden. Deze kleden zijn ontzettend goed te combineren binnen het industriële interieur. In dit artikel vertellen we je de ins- en outs van vloerkleden. Wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit!
  • Meer warmte in je interieur

Door een vloerkleed toe te voegen aan je interieur, creëer je op een vrij eenvoudige manier meer warmte in je interieur. En, de mogelijkheden zijn eindeloos! Er is dus altijd wel een vloerkleed te vinden naar jouw smaak. Kies je voor een vloerkleed met een opvallende print of ga je liever voor een neutrale kleur? Jij bepaalt!

Vloerkleden tips & alle voordelen! – Vintage kleed in de slaapkamer (Foto Khloe Arledge, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

  • Zorgt voor verbinding

Mocht je echt iets missen in huis, dan kan een vloerkleed de oplossing zijn. Heb je bijvoorbeeld een bank met een salontafel en twee fauteuils? Dan kan dat best wel een onrustig beeld geven. Zodra je een vloerkleed neerlegt, wordt het één geheel en straalt het rust uit. Zo kun je dus binnen een handomdraai losse elementen omtoveren tot één geheel. Het nodigt uit om lekker op de bank te gaan zitten en te genieten van de gezelligheid. Kijk maar eens op Pinterest. Genoeg mooie voorbeelden om inspiratie op te doen!

  • Betere akoestiek

Een vloerkleed heeft ook praktische voordelen. De akoestiek in de woonkamer wordt er namelijk beter van. Het vloerkleed absorbeert een deel van het geluid. Heb je een huishouden met drukke, springende kinderen? De geluiden zullen minder door het huis trillen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het vloerkleed in een kinderkamer neer te leggen, maar ook in de woonkamer. Vooral bij houten vloeren, zoals een PVC, laminaat of parketvloer, is een vloerkleed een ideale oplossing tegen ongewenste geluiden. 

Google+