De 5 Voordelen van een Vloerkleed

De 5 Voordelen van een Vloerkleed

Vintage vloerkleed Pixel Joy de Vivre (Foto Tapeso.nl  op DroomHome.nl)

Het vloerkleed in alle mogelijke kleuren en materialen is immens populair in het interieur van de Nederlandse woningen. Ze verschijnen werkelijk overal op de grond in de woonprogramma’s op televisie en social media. Deze vloerkleden worden meestal gelegd over harde vloeren als laminaat, houten vloeren en tegels, maar zelfs ook over tapijt. Je kunt je natuurlijk afvragen: Wil ik mijn mooie houten vloer wel bedekken met een kleed? De kans is groot dat ook jij geïnspireerd raakt na het lezen van alle 5 de voordelen van het vloerkleed.

1 -Eyecatcher in de kamer
Ten eerste gaat het natuurlijk om de look, de grote decoratieve waarde van het vloerkleed in de woning. Jij en alle items van het interieur moeten zich er helemaal HAPPY bij voelen. De gewenste woonstijl van de huiskamer, eetkamer of slaapkamer kan uitstekend geaccentueerd worden door een vloerkleed. Zeker gezien de grote oppervlakte van het tapijt maak je echt een interieurstatement.

Vintage vloerkleed Golden Gate blauw (Foto Tapeso.nl  op DroomHome.nl)

Vintage vloerkleden zijn dé karpetten voor de trendy inrichting bij modern en landelijk wonen, de industriële woonstijl, een strak design en eigentijds klassiek. Ze staan garant voor een flinke dosis gezelligheid door de wat verweerde look. Zo’n vintage kleed straalt warmte uit omdat er op geleefd mag worden. Van de moderne vervaagde versie van het Perzisch tapijt en patchwork kleden tot effen kleden met kleurverloop, in ieder interieur wordt een vintage vloerkleed gespot.

Hoogpolig vloerkleed geruit crème – zwart kleur (Foto Tapeso.nl  op DroomHome.nl)

2 - Woonplekken creëren
Met vloerkleden verdeel je de woonruimte in vakken waar bepaalde activiteiten plaatsvinden. Zo creëer je rust. Het vloerkleed in het zitgedeelte van de woonkamer moet groot genoeg zijn om alle meubels als de bank, fauteuil en salontafel op te kunnen zetten. Gaat dat niet passen, plaats dan in ieder geval de voorpoten op het kleed. Anders krijg je het gevoel alsof de meubels als los zand aan elkaar hangen.

3 - Rustiger
Heb je ook een woonkamer of thuiswerkplek waar het hol klinkt? Een vloerkleed absorbeert geluiden en dempt het lawaai van pratende mensen al dan niet aan de telefoon en van andere activiteiten die anders rond blijven galmen.

Brink en Campman vloerkleed Kashba Jewel (Foto Tapeso.nl  op DroomHome.nl)

4 - Warmer
In de tijd van vóór de betonnen ondervloeren, lagen er vooral vloerkleden om de tocht door de kieren van de houten vloeren te stoppen. Met de moderne bouw van tegenwoordig hebben we dit probleem niet meer. Bij het uitstappen van je bed blijft het echter toch een heerlijk gevoel als je met je blote voeten op een warm en comfortabel vloerkleed staat. De overgang van het warme bed naar de harde koude vloer is zo een stuk plezieriger. Pantoffels aan en de nieuwe dag begint weer goed!

5 - Veiliger
Bij het verlaten van de bank of je bed is het een stuk veiliger als je niet gelijk op een glad stuk vloer stapt en zo eventueel onderuit zou kunnen glijden.

Google+