De Grootste Voordelen en Nadelen van een PVC Vloer in Huis!

De Grootste Voordelen en Nadelen van een PVC Vloer in Huis!

Voordelen en nadelen van PVC vloeren – Forbo Allura PVC vloer (Foto Forbo  op DroomHome.nl)

De PVC vloer komt de laatste tijd regelmatig voorbij op feestjes, tijdens gesprekken over de inrichting van nieuwe woningen en renovatieprojecten. Er wordt dan aan mij gevraagd: Hoe zit dat nou eigenlijk met een PVC vloer? Het lijkt me een goed plan om de belangrijkste voordelen en nadelen van de PVC vloer op een rijtje te zetten. Meer mensen kunnen zich zo informeren en afwegen of ze een (nieuwe) PVC vloer willen kopen.

PVC vloer voordelen

1 – Waterbestendig
De PVC vloer kan werkelijk in iedere kamer van het huis gelegd worden, omdat hij water en vochtbestendig is. Dus het is ook de perfecte vloer voor de vochtige ruimtes als keuken, toilet en badkamer. Niet geschikt als vloer voor in de douchecel of inloopdouche.

Voordelen en nadelen van PVC vloeren – Gelasta City PVC vloer in de badkamer (Foto Gelasta  op DroomHome.nl)

2 – Sterke PVC vloer
Ideaal is de slijtvaste en krasbestendige PVC vloer van een betere kwaliteit. Zeker voor intensief belopen ruimtes. De PVC vloer is namelijk veel sterker met zijn supersterke beschermlaag dan vinyl vloeren of laminaat. Een goedkope, vaak dunnere PVC vloer kan sneller beschadigd raken.

3 - Makkelijk onderhoud PVC vloer
De beste PVC vloeren zijn naast waterbestendig, slijt- en krasvast, ook vuilafstotend. Dat maakt het stofzuigen van een PVC vloer en een lekkere dweilpartij super easy.

4 – Vloerverwarming onder PVC vloer
De vloerverwarming werkt perfect onder een PVC vloer. Deze vloer geleidt fantastisch, waardoor er weinig warmte wordt tegengehouden.

Voordelen en nadelen van PVC vloeren – Moduleo herringbone PVC vloer (Foto Moduleo  op DroomHome.nl)

5 – Comfortabele PVC vloer
De PVC vloer voelt comfortabel en warm aan. De vloer is minder massief als een houten vloer of laminaat vloer. Het absorbeert ook de warmte van de ruimte. Met vloerverwarming er onder voelt hij nog lekkerder warm aan.

6 – Geluiddempende PVC vloer
PVC vloeren hebben een akoestische demping, waardoor het materiaal geluid absorbeert. Zeker aan te bevelen als je in een appartement woont.

7 – Platte plinten overbodig
De PVC vloer kan strak tegen de muur gelegd worden of met een staande plint. Omdat deze vloer niet ‘werkt’ als een houten vloer zijn er geen platte plinten nodig.

8 – Duurzaam
Een PVC vloer is een duurzame vloer waar je vele jaren plezier van hebt, langer dan van laminaat.

Voordelen en nadelen van PVC vloeren – mFLOR Abstract collectie (Foto mFLOR  op DroomHome.nl)

PVC vloeren nadelen

1 – PVC vloeren niet voordelig
Een PVC vloer is duurder dan een laminaat vloer, maar gaat dan ook weer langer mee in gebruik.

2 – Goedkope PVC vloeren
Bij goedkope PVC vloeren, zeker als ze een dunne toplaag hebben, kunnen sneller krassen ontstaan. Het is ook mogelijk dat er eventueel schadelijke stoffen zitten in goedkope slechte kwaliteit PVC vloeren.

3 – PVC is geen hout
De PVC vloeren anno 2019 hebben een zeer natuurlijke uitstraling en zijn nauwelijks van hout of natuursteen te onderscheiden. Een PVC vloer is echter geen houten vloer. Hij is heel stil om op te lopen en kraakt en ‘werkt’ niet zoals een houten vloer, maar wel is bijzonder praktisch in onderhoud.

4 – Egale ondergrond
De PVC vloer is zeer dun, waardoor je bij een niet egale ondervloer de onregelmatigheden gaat zien. Dus let op: bij het leggen van een PVC vloer moet de ondergrond super glad zijn!

5 – Viltje gewenst
Plaats viltjes onder poten van stoelen en kasten, omdat de PVC vloer niet gek is op rubber en mogelijk gaat verkleuren.

Google+