De vloeren trends 2022, ken jij ze?

Vloeren trends 2022 - PVC, visgraat, hout, laminaat, beton- & marmerlook

Vloeren trends 2022 – eikenhouten laminaatvloer (Foto Vlada Karpovich, Pexels.com op DroomHome.nl)

Vloeren trends 2022, ben jij ook zo benieuwd welke vloermaterialen, kleuren en patronen helemaal hot zijn dit jaar? Ontdek in dit blog de grootste vloertrend 2022 en welke eigentijdse vloeren reuze praktisch en duurzaam zijn. Sfeervolle PVC vloeren, houten vloeren, laminaat, gietvloeren en betonlook en marmerlook tegels, je vindt ze allemaal terug in de vloeren trends van 2022!

Met zoveel vierkante meters oppervlak is het belangrijk dat je vloer perfect past bij jouw persoonlijke interieurstijl. Welke vloeren zijn helemaal in fashion in 2022? Je leest het hier!

Check de vloeren trends 2022!

Vloeren trends 2022 – Donker eiken PVC visgraat vloer in de slaapkamer (Foto Ralph Darabos, Unsplash.com op DroomHome.nl)

De grootste vloertrend 2022 = PVC visgraat vloer

De PVC visgraat vloer is the best of both worlds!

Het stijlvolle visgraat patroon is ongekend populair en kan nu ook als PVC vloer op jouw vloer gelegd worden. Zo zie je dat een buitengewoon onderhoudsvriendelijke vloer ook een prachtige rijke uitstraling kan hebben. De PVC visgraat vloer is dé vloertrend 2022 omdat deze waterbestendige vloer ook in de keuken en de badkamer de show steelt.

 Vloeren trends 2022 – Betonlook tegels & marmerlook tegels in de badkamer (Foto Jean van der Meulen & Vecislavas Popa, Pexels.com op DroomHome.nl)

Praktische stijlvolle vloeren

Het mag allemaal wel wat meer luxe en dat zie je terug in de vloeren trends 2022. Je verliest daarbij niet de praktische kant uit het oog.
 • Marmerlook vloertegels (op bovenstaande foto zelfs doorgetrokken op de wand) geven je badkamer een elegante wellness look. De deftige grijs geaderde witte tegels zijn makkelijk schoon te maken en niet poreus als echt marmeren tegels.
 • Betonlook vloertegels hebben een serene rustige uitstraling en kunnen in je hele woning gelegd worden. Ook hier geldt: echte betontegels zijn poreus en vlekgevoelig. Een betonvloer moet dan ook op z'n tijd geïmpregneerd worden.
 • In Nederland is de eiken vloer, parket vloer enorm geliefd om zijn warme karakter. Een eikenhouten vloer vergt onderhoud en moet geschuurd en regelmatig in de beits, olie of wax gezet worden. Het hout dessin vind je terug in de makkelijk te onderhouden PVC en laminaat houtlook vloeren. Heb je wel eens aan keramisch parket gedacht? Dit zijn bijna niet van echt te onderscheiden keramische vloertegels met hout decor. Geheel on trend zijn de steeds breder en langer wordende houten vloerplanken.

Marmerlook, houtlook en betonlook tegels verdienen een mooie plek in de vloertrends 2022. 

Vloeren trends 2022 – Desso Ex Nature rond vloerkleed op gietvloer (Foto Desso op DroomHome.nl)

Duurzame vloer

De trend vloeren 2022 gaan verder dan een prachtig uiterlijk en makkelijk in onderhoud. In dit jaar zie je een trend die nooit meer weggaat: de duurzame vloer.

Zo zie je dat je vloer duurzaam is:

 • Gaat het materiaal van de vloer lang mee?
 • Is de vloer op verantwoorde wijze geproduceerd?
 • Kan de vloer na gebruik gerecycled worden?

Aan hoe meer voorwaarden jouw vloer voldoet, hoe duurzamer de vloer is! Een houten vloer met FSC certifcaat voldoet aan alle eisen en kan prima gerecycled worden. De bamboe vloer is de 'houten vloer van de toekomst'! Bamboe groeit enorm snel en is duurzaam. Verantwoord natuursteen en tegelvloeren kunnen vergruisd en hergebruikt worden.

Vloeren trends 2022 – Grijze gietvloer (Foto Daria Shevtsova, Pexels.com op DroomHome.nl)

PVC vloer over oude tegels

Dit blog begon met de grootste vloertrend 2022: de PVC visgraat vloer in prachtige houtdecors. Naast deze stijlvolle vloer in visgraatpatroon staat de stoere betonvloer z'n mannetje als grote vloertrend.

Wist je dat er ook PVC tegels betonlook zijn? En dat je PVC tegels na egalisatie prima over je oude tegelvloer kunt leggen? Niks meer breken en tegels uithakken!

Google+