Een Moderne Woonkamer met PVC Vloeren

Een Moderne Woonkamer met PVC Vloeren

Moderne woonkamer met PVC vloer (Foto Pixabay.com, Pexels  op DroomHome.nl)

Het is een grote woontrend op dit moment: PVC vloeren. Het kunststof materiaal is heel onderhoudsvriendelijk, wat perfect is voor jonge gezinnen, mensen met huisdieren of bedrijfspanden. Daarnaast is de vloer waterafstotend, geluidsarm en ziet het er prachtig uit! In dit artikel vertellen we hoe je een moderne woonkamer kunt creëren met een PVC vloer en waarom het zo’n geweldige trend is.

Lees ook: Vloerentrends 2018 - meer structuur, dessin & kleur

Een PVC vloer: wat is het eigenlijk?
De afkorting PVC komt van het woord polyvinylchloride. Het is een dunne kunststof vloer wat bestaat uit verschillende lagen PVC. Het is in totaal maximaal een paar millimeter dik en bestaat (in tegenstelling tot andere kunststoffen) niet volledig uit aardolie. Een groot deel van een PVC vloer wordt gemaakt uit zout.

Wat zijn de voordelen?
Het grootste voordeel van een PVC vloer is dat het onderhoudsarm is. Door de vochtbestendige eigenschap is het makkelijk schoon te maken en zal het ook niet snel slijten. Ook is het materiaal geschikt voor vloerverwarming en is het geluiddempend, zo maak je de buren dus ook blij met je nieuwe vloer. Verder zijn er een aantal economische voordelen. Zo hoeft het duurzame product bijvoorbeeld nauwelijks vervangen te worden en wordt er bespaard op de transportkosten door het lichte gewicht van de vloer. 

Moderne woonkamer met PVC vloer (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Patronen en looks
PVC vloeren zijn er in allerlei kleuren, patronen en structuren. Tegenwoordig is een goede PVC vloer bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. De uitstraling van hout geeft je woonkamer meteen een gezellige touch. Ga voor een warme ondertoon voor een landelijke look of kies een grijze tint voor een moderne uitstraling. Hou je wel van een stoer interieur? Dan is een antraciet kleurige beton look of een (natuur)stenenpatroon heel gaaf. Niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar eigenlijk voor het hele huis!

Styling inspiratie
Een beetje extra styling en interieur inspiratie is natuurlijk nooit verkeerd. Hieronder staan een aantal mooie voorbeelden met specifieke styling tips! 

Een grijze beton look gaat goed samen met leuke vloerkleden met grafisch patroon. Zo maak je de ruimte toch wat speelser, zonder de strakke uitstraling te verliezen.

Donkere (stenen) tegels maken je woonkamer stoer en robuust. Dit is goed te combineren met een minimalistische bank en neutrale kleuren als grijs en wit.

Moderne woonkamer met PVC vloer (Foto Pixabay.com, Kaboompics  op DroomHome.nl)

Hou je meer van een lichte en Scandinavische stijl? Een PVC vloer met lichte eiken look is perfect! Ook met een PVC vloer kun je een chic visgraatmotief maken! Dit geeft je interieur een echte upgrade.

Wat is jouw favoriete stijl voor een woonkamer vloer?

Google+