Houten vloeren, dé stijlvolle & duurzame vloertrend 2023

Houten vloeren, dé stijlvolle & duurzame vloertrend 2023

Houten visgraat vloer in de woonkamer (Foto  Jean Philippe Delberghe, Unsplash  op DroomHome.nl)

Elke houten vloerplank is uniek... zo 2023!

Een houten vloer is dé vloertrend 2023. Waarom? Houten vloeren hebben alles wat in het interieur van 2023 belangrijk is: exclusiviteit, kwaliteit, duurzaamheid en een tijdloos uiterlijk.

Met de natuurlijke uitstraling van een robuuste verouderde plankenvloer dan wel een elegante visgraat vloer creëer je een warm thuis waarvan je samen vele jaren geniet!

Houten vloeren, onmisbaar in het 2023 interieur

In interieurs 2023 zijn unieke en exclusieve items de blikvangers waarmee je jouw inrichting een eigen spannende invulling geeft. Mooie houten vloeren mogen dan ook niet ontbreken. Hout is als cadeau van de natuur een uitzonderlijk materiaal waarvan iedere plank uniek en anders is.

Aardetinten zijn de trendkleuren in de interieurs van 2023. Rust en geborgenheid vind je in de natuurlijke warme tinten van houten vloeren. Ook de meer uitgesproken verfkleuren of behangpatronen hebben met een nieuwe visgraat vloer een bijzonder mooie interieur match.

Scandinavische interieurstijl: Lichte houten vloer in de woonkamer (Foto  Laura Adai, Unsplash  op DroomHome.nl)

Je eigen houten vloer smaak

Je persoonlijke smaak voor houten vloeren laat je zien in de keuze voor: houtsoort (eiken, tropisch hardhout), patroon (visgraat, Hongaarse punt), breedte en dikte. Daarnaast geeft de oppervlakte afwerking van de plank, denk aan roken, logen, branden, beitsen, lakken of oliën (White wash), een geheel eigen karakter aan je houten vloer.

Ik doe hier een voorspelling: Donker houten vloeren zijn de vloertrend van de komende jaren. Kijk, daar komt de unieke eigenschap van hout goed van pas. Je kunt jouw houten visgraat vloer opnieuw schuren en de kleur-afwerking geven die past bij de inrichting van nu in je woning.

Duurzame houten vloeren

Duurzaamheid is een ‘trend’ die blijft en nooit meer weggaat. De duurzaamheid van houten vloeren vind je terug in de verantwoorde productie en recyclebaarheid. Een houten vloer gaat daarnaast levenslang mee en verveelt nooit.

Houten vloeren met het FSC keurmerk zijn duurzame vloeren waarbij het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Er worden voor de FSC houten vloeren o.a. meer bomen terug geplant dan dat er gebruikt zijn en de houthakkers krijgen een faire prijs voor het hout.

Donkere houten visgraat vloer met band en bies in de slaapkamerkamer (Foto  Jean Philippe Delberghe, Unsplash  op DroomHome.nl)

Houten vloer met vloerverwarming

Een houten vloer en vloerverwarming kunnen prima gecombineerd worden.

Multiplanken en een speciale legtechniek zorgen ervoor dat je comfortabel op je blote voeten op de verwarmde eiken houten vloer kunt lopen. Je bent ook gelijk van die opzichtige radiatoren af.

Houten vloeren advies van een vloerenspecialist!

Een houten vloer is een kostbare (elke cent waard) lange termijn investering in je woning. Voordat je vele meters houten vloer gaat of laat leggen, vraag een echte expert om een vloeradvies op maat!

Een vloerenspecialist weet het antwoord op al jouw vragen over houten vloeren en vloerverwarming, houtsoorten, patronen als een visgraat of Hongaarse punt en afwerkingen en kleuren als lak, olie en wax. Dit is gelijk jouw kans om de vele mooie houten vloeren op je gemak in de winkel te bekijken en aan te raken.

Google+