Jouw vloerkleden trends en tips

Jouw vloerkleden trends en tips

Vloerkleden Trends en Tips – Vintage Patchwork Kleden. (Foto Goossens Wonen & Slapen  op DroomHome.nl)

Een interieur voelt pas echt af met een mooi kleed op de vloer.

Het vloerkleed is in de afgelopen jaren het centrale focuspunt geworden in menig huisinrichting door de vele mogelijkheden in kleuren, textuur en patronen. Laat je inspireren door de volgende tips en trends, want welk vloerkleed past in jouw huis?

Verschillende Vloerkleden Stijlen
Bij de populaire Bohemian woontrend ga je voor vloerkleden gecombineerd met hippe patchwork patronen en Oosterse dessins. Je kunt ook meerdere verschillende kleden naast elkaar leggen voor een groter speels effect. In videoclips van bands als Train speelt een vloer vol met verschillende Oosterse tapijten een belangrijke rol.

Naturel- en aarde tinten zijn de hoofdkleuren in de moderne en landelijk wonen stijl. Vloerkleden in ecru, zand, licht grijs, beige, bruin en taupe kleur hebben een fijne warme uitstraling.
Interieurdesigners maken in een industriële inrichting met haar beton-achtige vloeren graag gebruik van betonkleurige, vintage, verwassen kleden die één worden met het ontwerp.

Vloerkleden Trends en Tips – Vloerkleed Steps Ecru Vintage. (Foto Goossens Wonen & Slapen  op DroomHome.nl)

Eiland van Tapijt
We zien tegenwoordig bij het ontwerp van nieuwbouwwoningen graag grote lichte woonkamers. Mede door de open keuken, is de woonkamer ingericht voor steeds meer functies waardoor we er vele uren extra in doorbrengen. Van lekker loungen op de bank tot samen eten en leven aan de grote eettafel. Ook de computerhoek voor het gezin en de werkplek voor de zzp’er, krijgt een eigen plek in de huiskamer. Door een bijpassend kleed, o.a. bij de bank, onder de eettafel en onder het bureau, te leggen creëer je voor iedere bezigheid in de woonkamer een sfeervol eiland van tapijt.

Hoge Pool & Lage Pool
Ga je voor een  hoog- of laagpolig kleed? Een lage pool heeft als voordeel dat het vloerkleed minder prominent aanwezig is in de woonkamer en je gemakkelijker met de stoelen kunt schuiven onder de eettafel. Een hoge pool is daarentegen extra comfortabel aan je voeten in de slaapkamer bijvoorbeeld en past perfect in een luxueuze inrichting.

Vloerkleden Inspiratie
Wil je heerlijk verder rondneuzen tussen kleden en karpetten in verschillende materialen, kleuren en patronen? Volop vloerkleden inspiratie vind je op Goossenswonen.nl met een grote collectie kleden van dierhuid, wol, polyester en leer, én van de beste kwaliteit!

Google+