Op welke manieren kun je een parketvloer behandelen?

Op welke manieren kun je een parketvloer behandelen?

Parketvloer behandelen, wat past het beste bij jouw wensen? (Foto: DroomHome.nl)

Om de elegante uitstraling van een parketvloer zo lang mogelijk te behouden, is het belangrijk om de vloer te behandelen. Dit kun je op diverse manieren aanpakken. Ben je benieuwd welke behandelingsmethoden er allemaal zijn en wat het beste past bij jouw wensen? Lees dan het onderstaande artikel door!

Zelf behandelen of uitbesteden?

Voordat je beslist hoe je jouw parketvloer gaat behandelen, is het goed om na te denken of je deze klus zelf wilt doen of gaat uitbesteden. Als de vloer nog in goede conditie is en je voldoende tijd hebt, is het mogelijk om het zelf te doen. Toch raden we liever een specialist aan, zoals de professionals van Van Houdt Vloeren. Zij hebben veel ervaring en het juiste gereedschap om de vloer de beste behandeling te geven. Dit zorgt ervoor dat het resultaat langer mooi blijft en ook de levensduur van de parketvloer wordt verlengd.

Parket behandelen met olie

Een populaire methode om parketvloeren te behandelen is met olie. Olie geeft het hout een natuurlijke uitstraling en behoudt zijn warme karakter. Het dringt diep in het hout door en beschermt hierdoor van binnenuit. Het is wel belangrijk om te weten dat oliebehandelingen regelmatig onderhouden en bijgewerkt moeten worden om de optimale glans te behouden.

Parket behandelen met lak

Een andere welbekende behandeling parket is een afwerking met lak. Lak vult alle houtporiën en sluit de vloer volledig af. Hierdoor wordt het slijtvast en zal het vocht en vuil goed afstoten. Deze behandelingsmethode is dus een stuk sterker dan een afwerking met olie. Aan de andere kant oogt het wel minder natuurlijk.

Parket behandelen met hardwax

Hardwax is eigenlijk een tussenweg tussen olie en lak. Het geeft de vloer een natuurlijke look die vergelijkbaar is met olie, maar biedt extra bescherming die in de buurt komt van een laklaag. Door een behandeling met hardwax is het hout goed beschermd tegen slijtage.

Hardwax of lak behandeling combineren met olie

Het is ook mogelijk om je parketvloer te laten behandelen met een kleurolie met daaroverheen een afwerking van hardwax of lak. Op deze manier geniet je van het beste van beide werelden! De natuurlijke uitstraling van olie en de sterke bescherming van wax of lak.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende behandelingsmethoden voor parketvloeren. Kies een behandeling die goed past bij jouw interieur en leefstijl. Twijfel je over welke optie het beste is? Laat je dan goed adviseren door een specialist. Verdiep je daarnaast in het juiste onderhoud om de afwerking zo lang mogelijk mooi te houden.


Alles over de nieuwste vloeren trends van houten parket vloeren en vloerkleden, pvc vloeren, laminaat, vinylvoeren en tapijt tot natuursteen en tegel vloeren tips!

Google+