Patricia Urquiola & DESSO tapijttegel collectie

Salone del Mobile 2023: Patricia Urquiola & DESSO tapijttegel collectie

Patricia Urguiola & DESSO tapijttegel collectie (Foto: Tarkett  op DroomHome.nl)

Tijdens de beurs Salone del Mobile 2023 in Milaan heeft Tarkett de Patricia Urquiola en DESSO tapijttegel collectie gelanceerd. De DESSO tapijttegels zijn het resultaat van een samenwerking tussen Tarkett en de gerenommeerde architect en ontwerper Patricia Urquiola. Zij liet zich inspireren door de textuur van stoffen, zoals tweed en bouclé. De collectie bestaat uit tapijttegels met een zacht en geweven uiterlijk. De tegels zijn beschikbaar in twaalf kleuren, die een harmonieuze mix vormen van neutrale, subtiele tinten en levendige accenten.

"Voor deze collectie hebben we gekeken naar de structuur van knitwear en wollen items. Met een opvallend 3D-effect hebben we een oppervlak gecreëerd dat een gevoel van zachtheid en volume geeft", zegt Patricia Urquiola.

(H)echte samenwerking tussen DESSO & Patrica Urquiola

De samenwerking begon toen Urquiola werd uitgenodigd om het designcentrum van Tarkett voor tapijten in Nederland te bezoeken. Het DESSO-team was onder de indruk van haar heldere ontwerpfilosofie en haar inzet voor circulair design. Samen hebben ze 18 maanden lang onderzoek gedaan en geëxperimenteerd, wat leidde tot een veelzijdige Patricia Urguiola tapijt tegelcollectie die geschikt is voor verschillende kantoor- en horecaruimtes.

DESSO & Patricia Urguiola tapijt tegelcollectie op Salone del Mobile 2023 (Foto: Tarkett  op DroomHome.nl)

Gedeelde verantwoordelijkheid voor het milieu

Een belangrijk aspect was de gedeelde ambitie om een vloeren en tapijttegelcollectie te maken die zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Tarkett is de enige tapijttegelfabrikant met een gesloten kringloopsysteem voor recycling, waarbij zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen worden gebruikt voor producten en afval wordt voorkomen. Dit systeem zorgt ervoor dat de DESSO tapijttegels een lage circulaire CO2-uitstoot hebben, die Tarkett steeds verder probeert te verminderen.

De Patricia Urquiola & DESSO tapijttegel collectie is 100% recyclebaar. Dit betekent dat alle componenten na gebruik verwerkt worden tot grondstof voor nieuwe tapijttegels. De circulaire CO2-voetafdruk* van de collectie is slechts 1,03 kg CO2/m.

DESSO kleden & vloeren inspiratie & shoppen!

Google+