Populaire kleuren voor je laminaatvloer

Populaire kleuren voor je laminaatvloer

Populaire laminaatvloer kleuren (Foto Pavel Danilyuk, Pexels  op DroomHome.nl)

Een mooie vloer is een essentieel element voor elke woning. Het kiezen van de juiste kleur voor je laminaatvloer kan een lastige opgave zijn, omdat de kleur van je vloer een grote invloed heeft op de uitstraling van je interieur. In dit artikel bespreken we de populairste kleuren voor laminaatvloeren, zodat je wat inspiratie kunt opdoen. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

- Natuurlijke houttinten

Natuurlijke houttinten zijn altijd een veilige en populaire keuze voor laminaatvloeren. Deze kleuren hebben een tijdloze uitstraling en kunnen goed gecombineerd worden met verschillende stijlen. Lichte tinten zoals eiken, beuken en esdoorn kunnen zorgen voor een frisse en lichte sfeer in je interieur, terwijl donkerdere tinten zoals kersen, noten en wengé zorgen voor een warmere en meer klassieke uitstraling. Het voordeel van deze kleuren is dat ze niet snel uit de mode raken en goed gecombineerd kunnen worden met andere kleuren en materialen.

- Grijs

Grijs is een trendy en veelzijdige kleur die goed past bij een modern interieur. Grijs laminaat kan zorgen voor een rustige en neutrale basis voor de rest van je interieur. Er zijn verschillende tinten grijs beschikbaar, van lichtgrijs tot donkergrijs en alles daartussenin. Lichte tinten kunnen zorgen voor een frisse en moderne uitstraling, terwijl donkere tinten juist kunnen zorgen voor een stoere en industriële look. 

- Wit

Een witte laminaatvloer kan zorgen voor een frisse en lichte uitstraling van je interieur. Het past goed bij een modern of Scandinavisch interieur, waarin lichte kleuren en strakke lijnen belangrijk zijn. Een witte vloer kan bovendien zorgen voor een ruimtelijk effect, omdat het licht weerkaatst en de ruimte groter laat lijken. Houd er wel rekening mee dat een witte vloer snel vies kan worden en dat eventuele beschadigingen snel opvallen. Goed oppassen dus!

- Zwart

Verder kan een zwarte laminaatvloer zorgen voor een stijlvolle en luxe uitstraling van je interieur. Het past goed bij een industrieel of modern interieur, waarin donkere kleuren en strakke lijnen belangrijk zijn. Een zwarte vloer kan bovendien zorgen voor een mooi contrast met lichte meubels en accessoires. Houd er wel rekening mee dat een zwarte vloer snel stof en vlekken laat zien. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk.

- Groen

Groen is een kleur die steeds vaker gebruikt wordt in het interieur. Een groene laminaatvloer kan zorgen voor een frisse en natuurlijke uitstraling van je interieur. Het past goed bij een botanische of landelijke stijl, waarin planten en natuurlijke materialen een belangrijke rol spelen. Er zijn veel verschillende tinten groen beschikbaar, van lichtgroen tot donkergroen en alles daartussenin. Lichte tinten kunnen zorgen voor een frisse en levendige uitstraling, terwijl donkere tinten kunnen zorgen voor een warme en rustieke look. Hopelijk heb je wat ideeën kunnen opdoen voor jouw nieuwe vloer!

Google+